Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Kiló-Küzdő Akciócsoport

2013. Október 02. 00:00, szerda

Forradalmi mozgásformákat próbálhattunk ki!

Forradalmi mozgásformákat próbálhattunk ki!

Gőzerővel halad a Kiló-Küzdő Akciócsoport programja. Ahogy múlnak a hetek, úgy potyognak a kilók is! Dicséretet érdemel mindegyikünk, hajrá csajok!

Gőzerővel halad a Kiló-Küzdő Akciócsoport programja. Ahogy múlnak a hetek, úgy potyognak a kilók is! Dicséretet érdemel mindegyikünk, hajrá csajok!
Kezdésként egy kiadós alakformáló tornán vettünk részt. Ezt követően pedig mindannyian kipróbálhattuk, megismerhettük, mi is az a Flabélos, a Speed-fitness és a Power Plate. Ezúton is köszönjük a stúdióknak, hogy lehetőséget adtak nekünk erre! Kiválasztottunk három jelentkezőt, akik személyes élményeiket, tapasztalataikat írták le az edzésformákról.


Szépes Mariann a Power Plate-ről mesél:
Egy hétfő délután Kilókkal Küzdő Akciócsoportunk néhány tagja megérkezett a technikumi városrészben található Zubai Power Plate Stúdióba, hogy felfedezze és kipróbálja a mozgásnak ezt az új, forradalmasított formáját. A stúdió nagyon impozáns és szinte hívogat, hogy mozgásra fel! Trénerünk Zubai Gábor, egy nagyon kedves és segítőkész fiatalember, aki nagy szaktudással vezetett be minket az edzés rejtelmeibe. A gépet, amin a tornagyakorlatokat végeztük, nevezhetjük akár következő generációs fitnesz gépnek is, mert használatakor nincs szükség súlyok emelgetésére. A rezgő plató mozgása váltja ki az izmok reflexszerű összehúzódását. Az első edzéseken csak statikus gyakorlatokat végzünk, ahol egyáltalán nem kell mozogni. Később elsajátítjuk, hogyan egyensúlyozzunk a gépen kapaszkodás nélkül, majd dinamikus gyakorlatokat végzünk. Az edzések csak 30 percet vesznek igénybe. Nagyon hamar elrepült az ott töltött idő; sokat nevettünk, miközben Gábor által szabályozott gyakorlatokat próbáltuk szakszerűen elvégezni. Ez az ízelítő is elég volt arra, hogy másnap némi izomlázzal küzdjünk és olyan izomcsoportokat is érezzünk, amelyekről nem is tudtuk, hogy léteznek.

Wellerné V. Annmária a Flabélos Galleryben szerzett élményeiről írt:
A Piac térre siettem szombaton, hogy kipróbálhassam a flabélost. Két aranyos hölgy várta a csoportot. Bemutatták és elmondták a gép működését, hogy a fogyáson kívül, milyen jótékony hatással van az egészségre is. Például javítja az izmok terhelhetőségét, rugalmasságát, növeli az állóképességet, a vérkeringést, fejleszti a mozgáskoordinációt. Talán furcsán fog hangzani, de a készüléket úgy tudnám egyszerűen leírni, hogy olyan, mint egy a kórházi mérleg, működése közben pedig vibrál. A lányok elmondták, hogy a 10 perces programmal átmozgathatjuk az egész testünket, amely megfelel 45 percnyi edzőtermi munkának is. Nem kellett átöltözni, csak levettem a cipőmet, zokniban ráálltam a gépre, és már indult is a 10 perces program. Nekem némi egyensúlyozás kellett hozzá, de aztán megszoktam, ráéreztem. Különböző sebességgel rezgett, először lassabban, majd begyorsult. Célzottan mozgatta a hasamat, a combomat, a vádlimat. Jól megdolgoztatta az izmokat, viszont emellett kíméli az ízületeket. Nagyon tetszett, kicsit megizzasztott. Jó érzéssel, felfrissülve hagytam ott a termet, és indultam a délutáni munkába. Mindenkinek ajánlom!


Iller Zsuzsanna a speed-fitness tapasztalatait osztotta meg:
Érkezéskor még kicsit izgatottak voltunk. A rendkívül udvarias, kedves fogadtatás gyorsan oldotta a gátlásainkat. Az edzőnő elmondta, mi is fog velünk történni. Mindannyian kaptunk egy elasztikus, vékony fekete pamut térdnadrágot és egy ugyanilyen pólót. Hitetlenkedve méregettük, mert borzasztó kicsinek tűntek, de csodák csodája, fel tudtuk húzni magunkra. Kifejezetten élveztem az öltözéket, mert több számmal karcsúbbnak látszottam benne. Volt egy bátor jelentkező, aki elsőként vállalta, hogy felveszi a mellényt, aminek a hasán és a hátán elektródák voltak. Kapott még 1-1 övet a karjaira, combjaira, és egy nagyobbat a csípőjére, fenekére. Mielőtt felvette volna, az öveket és a mellényt a belső felén lespriccelték vízzel, hogy jobban vezesse az áramot. Csatlakoztatták az öltözék érintkezőit, és elkezdődött az edzés. A speed-fitness lényege, hogy az izmok hatékonyabb munkát tudnak végezni, így kevesebb idő alatt éri el az ember az izmok erősödését, a súlycsökkenést. Ráadásul a bőrnek is jót tesz, feszesít, nem ereszkedik meg nagyobb súlyleadásnál. Cukkoltuk egymást, hogy úgy nézünk ki, mint a bevetésre induló kommandósok. Sokat nevettünk, csapatépítő tréningnek is felfoghatjuk a délutánt.

Címkék: edzés, fogyókúra, kka

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Szeptember 22. 19:32, vasárnap | Kiló-Küzdő Akciócsoport

Fogyókúrás étrend- 5. hét

Debreczeniné Szekeres Erzsébet által közreadott fogyókúrás étrend 5. heti összeállítás.

2013. Szeptember 18. 10:31, szerda | Kiló-Küzdő Akciócsoport

Negyedik találkozó

A Kiló-Küzdő Akciócsoport negyedik találkozóján dr. Juhász Magdolna belgyógyász volt a vendégünk. A fő téma az elhízás, mint betegség, annak okai és következményei voltak.

2013. Szeptember 18. 09:25, szerda | Kiló-Küzdő Akciócsoport

Fogyókúrás étrend- 4. hét

Folytatjuk a diétás étrendet a 4. héttel: