Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 30. 07:55, kedd | Helyi

A Quimby kegyeltjei lettek

 A Quimby kegyeltjei lettek

A Fejér Megyei Diáknapok egyik legfontosabb, igazán értékes díját, a Quimby Együttes által felajánlott 200.000 Ft-os jutalmat az arany minősítés mellett nyerte el a Season 7 zenekar.

A banda kétesztendős múltra tekint vissza, 2011. szeptemberében alakult városunkban. Kezdeti felállásukban dobos nélkül zenéltek. A próbáik helyszíne a helyi zeneiskola volt. A zenekar kezdeti felállásában: Varga Máté - énekelt, Németh Péter –szóló gitáron, Molnár Balázs - zongorán, Sparing Donát – basszusgitáron és Balogh Máté - trombitán játszott. Alig pár hónap után tagváltás történt, ugyanis Péter elfoglaltságai mellett nem bírta el a heti próbákat, ezért jobbnak látta kiszállni. A zenekar átmenetileg szünetelt, de a srácok összejártak. Péter helyére Beregi Zsolt került, aki hamarosan oszlopos taggá vált a zenekarban. Máté megismerkedett Kádár Gáborral, aki ebben az időben basszusgitár órákra járt a zeneiskolába, akárcsak Máté. Rövid beszélgetés után kiderült, hogy Gábor dobolni is tanult, s a fiúk hamar le is csaptak a tehetséges zenészre, így kalandos csapatépítés után végre valahára teljes létszámmal állhattak neki a próbáknak. Eleinte feldolgozásokat játszottak (pl.: Red Hot Chili Peppers, The Bravery, Lifehouse stb.) de később saját számok írásába kezdtek, melyek közül hatot hallhatunk a frissen kijött CD-jükön, a Black Inken. Alig pár hónapja új taggal bővültek a fiúk, Szijártó Auréliával, aki hegedűsként csatlakozott a zenekarhoz, s ezzel a számoknak is hamgzást adva,
- Hogyan születnek a dalok? – kérdezem Varga Mátét, az együttes frontemberét.
- Lényegében a munka érdemi része közösnek mondható . Az egész úgy kezdődik, hogy a Baluval (Molnár Balázs) kitaláljuk az alapot, amit nyers állapotban mutatunk meg a zenekarnak. Az alap szépen formálódik, mindenki hozzáteszi, amit gondol, eközben persze én is pontosítom, finomítgatom a szöveget.

- Milyen stílusú zenét játszotok? –
- Mivel megpróbálunk a sokszínűségre törekedni, komoly feladat volna egyetlen műfajba sorolni bennünket. Számainkban mérvadó karaktervonalat képez a trombita jelenléte, ami egy csipetnyi ska-s, jazz-es hangulatot ad a zenének. Azonban van benne kemény basszus és persze a gitár is, ami rockos hangulatot kelt.

- Milyen érzés volt a diák napokon szerepelni?
- Élveztük, hogy zenélhetünk. Egyedül nekem volt egy kis problémám, hiszen előtte heteken át tartó gégegyulladással küszködtem. Ezért nem is remélte,, hogy sikerül megnyernünk a zsűrit és persze a díjat. Amikor közölték velünk a hírt, hogy arany minősítést szereztünk valamint, hogy megnyertük a 200.000 forintot, szinte el sem hittem, hogy sikerülhetett.
- Mire költitek a 200.000 Ft-os nyereményt?
- A Quimby által felajánlott nyereményt az eszközeink fejlesztésére, hangszereink karbantartására költjük, valamint új hangfalakat szeretnék vásárolni belőlük.

ifj. Dráviczki Márton, Szléchenyi Gimnázium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.