Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 17. 01:27, szerda | Helyi sport

Böőr lett az év játékosa

Böőr lett az év játékosa

Az év legjobbjait díjazták a Dunaújváros PASE karácsonyi ünnepségén.
A Dózsa Mozi Centrumban tartotta karácsonyi ünnepségét labdarúgó csapatunk, ahol a legjobbak jutalomban is részesültek.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatta a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata azzal, hogy pár nappal karácsony előtt együtt ünnepelték az elmúlt fél évet. A rendezvényen minden korosztály képviseltette magát, akik közül az edzők által legjobbnak választott játékosok jutalmazására is sor került. Az ünnepségen Dr. Dorkota Lajos úr, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal vezetője, aki a Dunaújváros Labdarúgásáért Díj tulajdonosa is többek között kiemelte, hogy 14-16 éves korában, egykori dunaújvárosi labdarúgóként fontos volt számára a tanulás és a sport, melyet a mostani gyerekek figyelmébe ajánlott.

- Tavaly, Villám Balázs óriási góljánál éreztem azt először, hogy a Dunaújváros NB I-es csapat lesz. Sejtettük, hogy ez nagy kihívás lesz a fenntartók és a játékosok számára is. Azt is tudtuk, hogy kell egy olyan felnőtt csapat, aki mögé felállhatnak a fiatalok, akiknek vannak példaképei köztük. Ehhez kell a szülői, a városi és minden sportszerető ember támogatása is. Úgy látom, hogy ez a csapat képes arra, hogy megkapaszkodjon az NB I-ben, és talán az sem nagy álom, hogy a közeljövőben úgy teljesítsen, mint a nagy elődök tették. Ebben az évben a magyar állam 600 millió forintot biztosított arra, hogy elkészüljön 200 millióért a világítás, és 400 millióért a gyep is megújuljon, ezzel a játék körülményei javuljanak. Reményeim szerint még az idén, vagy jövő januárban arról dönt a kormány, hogy több, mint 2 milliárd forintot biztosít azért, hogy a stadion az eredetileg megálmodott formájában megvalósuljon, így 21. századi körülmények között, európai szintű stadionja legyen Dunaújvárosnak, ahol érdemes és jó lesz focizni. Azt kívánom, hogy valamennyi itt lévő gyermek azért küzdjön, hogy majd az NB I-ben dunaújvárosi csapatban játsszon, és azt akarom, hogy a bajnokságban bennmaradva, pár éve múlva újra dunaújvárosi bajnokcsapatot üdvözöljünk.

Cserna Gábor úr, Dunaújváros Megyei Jogú város polgármestere köszöntötte a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának valamennyi játékosát, támogatóját, az önkormányzat dolgozóit és a média munkatársait.

- Közel három évvel ezelőtt indult meg az az álomszerű megújulás, mely végeredményeként mára már NB I-es csapatunk van. Ez csakis következetesen felépített munkával volt elérhető. Most már ott tartunk, hogy a legkisebbektől kezdve az első osztályú csapatig büszkén mondhatjuk. hogy Dunaújvárosban a jövő évekre nézve egy nagyon komoly, a régi hagyományokra épülő foci tud fennmaradni. Puskást idézve, „kis pénz, kis foci, nagy pénz nagy foci”. Igen, ezt mi is így gondoljuk. Mind a város vezetősége és a támogatók is, akik komolyan veszik azt, hogy szükség van városunkban a focira. Ehhez Dunaújváros Önkormányzata száz százalékban nyújtja a támogatását. Az elkövetkező években összesen közel három milliárd forintos támogatás érkezik majd, mely a sportágak támogatására lesz fordítva. Nagyon bízom abban, hogy a jelenlegi legkisebbek és szüleik jól döntöttek és komolyan is gondolták akkor, amikor a dunaújvárosi labdarúgást választották. A focinak van, és kell is, kell is, hogy jövője legyen. Remélem, hogy a felnőtt csapat teljesíti a céljait, és benn tud maradni az NB I-ben. Külön megköszönöm a Hankook Tire 100 milliós TAO-s támogatását, amellyel az utánpótlás fejlődése mellé állt.

A műsorban fellépett Horváth Tamás énekes is, akit a Megasztárban és a Csillag születik műsorban ismerhettünk meg.

A díjazottak:

Varga Nándor, Kanalas Attila, Kozma Bálint, Hegedűs Levente, Németh Kristóf,

Fábián Imre, Slett Kristóf, Halász Péter, Máthé Dávid, Vajda Brendon, Takács Szabolcs,

Matolcsi László, Fridrich Dávid, Tóbiás Fanni, Szauter István, Takács Ferenc, Kovács Barnabás, Dobos Áron, Hompót Dániel, Harsányi István.

A felnőttek legjobbjai:

A 2014-es őszi szezon legjobb női labdarúgója: Szatmári Magdolna.

A 2014-es őszi szezon legjobb férfi labdarúgója: Böőr Zoltán.

Gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.