Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 06. 21:02, hétfő | Helyi

Palkovicsok

Palkovicsok

- Mi mindent megkaptunk gyermekkorunkban, de semmit sem csak úgy, magától értetődően, hanem tennünk is kellett érte valamit.

Vagy összepakolni a játékainkat, később összesöpörni az udvart, majd kapálni, vagy kukákat üríteni, mikor mi volt a feladat. Kamasz koromban persze ez ellen lázadoztam, de ma már tudom, hogy ez így volt helyes
Palkovics Milánnal beszélgettünk családról, vállalkozásról és sikerről…
- Testvéremmel együtt úgy nőttünk fel, hogy azt láttuk szüleink hét napból hetet dolgoznak, s nekünk is a magunk korának megfelelően ki kellett vennünk ebből a részünket. Megtanultuk, hogy a pénz, a munka szoros összefüggésben van egymással. S azt is megtanultuk, hogy a családi összetartás, összefogás az egyik legfontosabb érték.

Természetes volt, hogy kertészeti szakközépiskolát végezett, aztán munka mellett kertészeti főiskolára jelentkezett.

- 25 évesen lettem önálló. Összevitatkoztam édesapámmal, aki azt mondta, hogyha mindent ilyen jól tudok, akkor mutassam meg. Elég makacs voltam ahhoz, hogy be akarjam bizonyítani, hogy megállok én a saját lábamon is. Nem régiben találtam meg az első saját bevételemről szóló feljegyzést. Húszezer forintért vállaltam el Nagyvenyimen egy kert rendbetételét. Előbb kertészkedtem, majd lassan belekóstoltam az építőiparba is, s résztulajdonosa lettem az Épduferr Kft-nek, ami mára már Zrt-vé nőtte ki magát.


Mára már 100 alkalmazottat foglalkoztat az Épduferr cégcsoport és a családi vállalkozásaik, amelyek közül az Épduferr Zrt. amely túl tudta élni a válság időszakát, s a NAV adóbevételi nyilvántartása alapján első a dunaújvárosi székhelyű építőipari vállalkozások közül és megyei szinten is az 5. A generál kivitelezés mellett több üzletággal rendelkezik: így a többi között építőanyag-kereskedéssel, ingatlangazdálkodással és befektetésekkel, designállal-dekorációval, is.


A következő nagy váltás akkor következett be, amikor édesapjuk halála után megint nagy összefogásra volt szükség.


- Érzelmi alapon hoztam döntést, akkor, amikor a nagyon nehéz helyzetben lévő cég további működtetése volt a kérdés. A Kegyelet Bt a családi vállalkozásunk, amelyben együtt dolgozunk, de önálló feladataink vannak. Én végzem a stratégiai döntések előkészítését, a testvérem a temető üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat látja el, édesanyám a virágboltban dolgozik.

Sőt párom, két gyermekem édesanyja is, nagyon tehetséges a virágkötészetben, pedig nem ez volt az eredeti szakmája. A családi vállalkozásban a hátrányos helyzetűeket foglalkoztató nonprofit kft-n keresztül olyanoknak is munkalehetőséget biztosítunk, akik nehezen kapnak munkát.

Tavaly 200 ilyen munkavállalónk volt. A társadalmi felelősség vállalás mindig is jellemző volt a családunkra. Úgy vélem az üzleti életben is nagyon fontos a személyes példamutatás. Ha kell, én magam is beállok a munkatársaim közé, nem áll tőlem messze a fizikai munka, de a testvérem is a legszebb dekorációkat, csokrokat maga készíti. Dolgozóink nagy része hosszú évek óta velünk, nekünk dolgozik, bíznak bennünk. Ez a bizalom pedig felelősséggel jár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.