Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Július 03. 08:57, péntek | Helyi

Hétvége: verseny lesz a javából!

Hétvége: verseny lesz a javából!

Az Aquarius Team idén második alkalommal rendezi meg hétvégén Dunaújvárosban az AQUARIUS Triatlon Versenyt.

A tavalyi megmérettetés csupán a főpróbája volt a mostani eseménynek, amelyre kizárólag versenyzőket várnak, tudtam meg az egyik szervezőtől, Pap Pétertől:

- Az idei versenyünk teljesen más lesz, mint az egy évvel ezelőtti volt, hiszen akkor csupán a barátainkat hívtuk, hogy mérjük össze tudásunkat. Most azonban az ország minden részéből várunk olyan sportolókat, akik úgy gondolják, hogy a megadott szintidőn belül teljesíteni tudják a távokat.
- Miért van erre a szűkítésre szükség?
- Azért, mert mi nem túrát, hanem versenyt szervezünk. Így kizárólag olyan egyéni, vagy csapatban indulókat várunk, akiknek nem okoz gondot a szintidők betartása. Az úszás távja 1900 méter, melyet 1,2 órán belül kell teljesíteni. Ezt követően kerékpárral 9-szer kell megtenni a 10 kilométeres pályát, összesen 90 kilométert, mindezt 4 órán belül. Az utolsó próba az összesen 20 kilométernyi futás, amelynek szintideje maximum 3 óra. Ezek az adatok azok számára is mérvadóak, akik csak egy-egy számban szeretnének indulni.
- Akkor, ha jól értem, többféleképpen lehet indulni?
- Igen. Ha az egyéni indulásokat nézzük, akkor alapként a triatlonban lehet nevezni. Ezen kívül, ha valaki csak egy-egy sportágban, tehát vagy csak a futásban, vagy az úszásban, vagy a kerékpározásban indulna, ezt is megteheti csakúgy, mint azt is, hogy ezek közül kettőt bevállal. Lehet azonban három fős csapatként is nevezni úgy, hogy a versenyszámokat elosztják egymás között az indulók.
- Milyen útvonalat jelöltek ki a versenyzők számára?
- A gyülekezés és a helyszíni nevezés az alsó Duna-parton, a kikötői öböl nagy parkolójánál lesz. A verseny kezdete 900 óra, ezért arra kérjük azokat, akik indulni szeretnének, hogy legkésőbb 800 órakor legyenek a helyszínen, mivel a nevezés utolsó időpontja 815. Ennél egyszerűbb, ha interneten keresztül neveznek versenyzőink, hiszen a www.dunaujvarostriatlon.aquariusbike.hu oldalon megtalálhatóak a nevezési lapok is. Az első szám az úszás lesz, melyet a kerékpározás követ. Városunk lakói számára ez lesz a leglátványosabb része a versenynek, hiszen a pálya leghosszabb szakasza érinti a legforgalmasabb helyeket, így a Vasmű út és a Magyar út teljes hosszát. A futás ismét az öbölben lesz.
- Milyen érdekességeket láthatnak a szurkolók?
- Először is invitálok mindenkit, hogy jöjjön, szurkoljon a helyszíneken a résztvevőknek, hiszen mind a bíztatásra, mind a jó hangulatra szükség lesz. Az érdekességek közül csupán annyit emelnék ki, hogy olyan csúcstechnológiával rendelkező kerékpárokat láthatunk majd, melyek értéke akár az 1 millió forintot is elérhetik. A városban közlekedők türelmét is kérem egyben, hiszen a verseny ideje alatt a város különböző szakaszain útlezárások lesznek.
- Kik azok, akik ezt a versenyt megszervezték?
- Mindezt négyen álmodtuk meg, akik mindannyian szerelmesei vagyunk a triatlonnak. Rajtam kívül Homonnai Ferenc, Kovács Flórián és Herczeg Ferenc vettek részt a szervezésben. A verseny fő támogatója Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a DVG Zrt és az Aquarius kerékpárbolt. A helyszíni rendezésben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, az összes dunaújvárosi polgárőr egyesület, a Baracsi Polgárőr Egyesület, valamint három középiskolánk vesz részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.