Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 11. 05:41, péntek | Helyi

30 éve szól a nóta

30 éve szól a nóta

„Minden szívben él egy nóta, magyar nóta. Minden hangja gyógyírként hat bánatodra…”

Immár 30 esztendeje nótázgatnak a László Imre Magyar Nóta Kedvelők Klubjának tagjai. A jubileumi évfordulókat mindig nagyszabású rendezvénnyel ünneplik meg. Nincs ez most sem másképp, október 19-én 300 fős vendégséget várnak.
A nótaklub története 30 éves múltra tekint vissza. A kezdeti években, 1983 körül, nótaesteket szerveztek a város vendéglátóegységeiben, ahol cigányzenekarok muzsikáltak a közönségnek. A nótaszerető társaságnak egyre népesedett a tábora, ezért úgy döntöttek, kialakítanak egy klubot. 1983 októberében létrehozták a László Imre Magyar Nóta, Népdal, Operett és Cigánydalok Kedvelők Klubját, akkor még 70 taggal. Rendezvényeik helyszíne a Magyar úton található Pentelei Klubház. Az épület korábban könyvtárként működött. Idővel, társadalmi összefogással, önerőből átalakították a termet, hogy többen férhessenek el benne. Ám mára ez is kevésnek bizonyul, hiszen a klubnak körülbelül 186 tagja van, ezért új tagokat sajnos nem tudnak felvenni, csak ha kilép valaki. A klub névadója László Imre, nótaszerző és énekes volt, akit Boda Ernőné alapító tag javasolt. Rónaszéki József volt a klub első elnöke, 1983-tól 1988-ig, utána Naszvadi József szervezte a társasági programokat. 1992-től a jelenlegi elnök, Szloboda György irányítja, koordinálja a klubot. Az elnök elmondta, elsősorban önerőből, különböző felajánlásokból működtetik a klubot. Ezúton is köszöni mindenkinek a segítséget, akik támogatták a klubjukat.
Nemcsak a tagok, hanem a zenekar is részese a klubnak a kezdetek óta. Bojsza György és együttese (Fehérvári János, Kéri György, Vass Antal) olyan színvonalon kíséri a fellépőket, hogy még a szakma neves előadói is elfogadják őket.
A nótaklub minden hónapban tart zenés estet, ahova híres nótaénekeseket hívnak meg. A nagy létszám ellenére családias a légkör, mindenki ismer mindenkit, a jókedvből sosincs hiány. Számos egyedi rendezvényt is szereztek már, mint például, Fejes Imre nótaszerző emlék műsorát, az Országos Nótás Találkozót, és nyilvános rádió felvételek is többek között. Nagyszabású gálával készültek a jubileumi évfordulóikra.
Így lesz ez most is: a klub 30. születésnapjára vacsorával egybekötött nóta- és táncestet szerveznek. A rendezvényt október 19-én 16:00 órától tartják a Duna Étteremben. A program a következő: 16:00 órától a Vasas Néptáncegyüttes és a Pentelei Kéknefelejcs Népdal Együttes lép fel. Ezután ünnepi megemlékezés lesz, ahol köszöntőt mond Szloboda György, a klub elnöke és Rauf Pál, a klub alelnöke. 17:15-tól az országos televíziós tehetségkutató versenyből ismert Mészáros János Elek műsorát láthatják-hallhatják. A koncert után a vacsora következik, majd kezdetét veszi a nótaest olyan neves fellépőkkel, mint például Budai Beatrix, Farkas Rozika, Fényes György, Lente Lajos, Nagyidai Margit, Nógrádi Tóth István. Este fél 10-től táncra hívják a jelenlevőket, közben pedig tombola is lesz. A jubileumi est nem zártkörű, bármely nótaszerető személy jegyet válthat rá. A belépő ára vacsorával együtt 4 ezer forint / fő. Érdeklődni, illetve jegyet igényelni Dombrovszki Ferencné klubtitkárnál (06-25-423-250), Szloboda György elnöknél (06-30-621-0744), vagy a klub szervezőinél lehet.

Címkék: jubileum, klub, nóta, Pentele

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.