Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. November 17. 11:55, vasárnap | Helyi

A 21 fa nem 21 x 1 fa, az már élettér teremtés

A 21 fa nem 21 x 1 fa, az már élettér teremtés

A Marketing Klub 20 + 1 előnevelt facsemete ültetésével gyarapította városunk különleges kincsét a Kádár völgy bővülő, gyarapodó arborétumát.

Idén tavasszal ünnepelte fennállását és aktív létét a Marketing Klub, amely néhány éve a „HÍD” Egyesület egyik – nagyfokú önállóságát megőriző – klubjaként működik. Tavasszal döntötte el a szervezet tagsága, hogy maradandó nyomot hagy itt a városban. Mészáros Géza, a klub elnöke így vezette be a szombat délelőtti (2013, 11. 16.) közös faültetés okát és indokát Sztankovics László közgyűlési képviselő, Éberhardt Béla nyugalmazott erdőmérnök és sok közreműködő jelenlétőben.
Az előnevelt tölgy, juhar és kőrisfacsemeték ültetése közben elhangzott tudnivalók közül kiemelendő, hogy a most is gyarapított arborétum megalapozása dr. Schummel Rezső főiskolai tanár és Nagy István erdész nevéhez fűződik. Szakmai berkekben ismert a Kádár völgy különleges mikroklímája, ezt figyelembe véve legszebb facsemetéit válogatta ki és adta el a Marketing Klubnak a faiskola, hiszen „neveltjei” a legjobb helyre kerülnek. Mészáros Géza azt hangsúlyozta, hogy a völgyben elültetett 20 + 1 facsemete nem 21 fa csupán, hanem növénytársulási élettér, amely a városi környezetet is gazdagítja.
A sudár kis fák elültetése után az erdészet termében Éberhardt Béla diaképek vetítésével bemutatta legújabb könyvét, amelynek blikkfangos címe: Nem ismerem a fákat. Háát...Akadt dél-amerikai, ausztráliai, afrikai fa matuzsálem, amelyekről jóval kevesebbet tudott, mint amennyit jó lenne tudnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.