Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Február 27. 23:38, csütörtök | Helyi

A hónap diákjai a polgármesternél

A hónap diákjai a polgármesternél

Kratzmajer Ákos és Boros Viktor lettek a hónap diákjai.

Ismét megünnepelték az elmúlt időszak legsikeresebb diákjait. Cserna Gábor polgármester fogadta a diákokat és az iskolák képviselőit.


Az oktatási intézmények jelölték azokat a diákokat, akiket az elismerésre méltónak tartanak, majd a www.infodunaujvaros.hu honlapon lehetett rájuk szavazni, így a városlakók szavazata alapján alakult ki a sorrend, amely ezúttal holtversenyt eredményezett, hiszen olyan csekély szavazatkülönbség volt a két legtöbb szavazatot kapott diák között. Így Cserna Gábor, polgármester a hónap diákja címet Kratzmajer Ákosnak, a Petőfi iskola 4.a osztályos tanulójának és Boros Viktornak a Rudas 11. évfolyamos informatika szakos tanulójának adta át. Így a hónap iskolája címet a Petőfi iskola és a Rudas Középiskola nyerte el.

Kratzmajer Ákos 4. a osztályos tanuló, aki amellett, hogy kitűnő tanuló, a sakk sportban is rendre szép eredményeket ér el, és egyre rangosabb versenyeken arat győzelmeket.
Legutóbb hétvégén a diákolimpiát nyerte meg.
Boros Viktor a természettudományokkal már általános iskolában is szívesen foglalkozott, ami a szakközépiskolában kiemelkedő helyet foglal el már nála. Számtalan versenyen indult az elmúlt időszakban eredményesen. Így többi között az Irinyi János Országos Kémia verseny országos döntőjében ért el sikereket, és a Mikola Sándor Tehetségkutató Fizika versenymegyei első helyezettje. Rendszeresen sportol, Shaolin Kung Fu küzdősportot űz,

A diákok és az iskolák a Zeusz Sport és a DLSZ ajándékát vehették át.

Cserna Gábor méltatta a többi jelöltet is, igy - az Arany János iskolából Kovács Máté kumite Európa bajnokot, a Dózsa György Általános Iskolából Bali Bettina aki a tanulásban és a művészetekben is kiemelkedő eredményeket ért el. A Dózsa iskola Szilágyi tagiskolából Ancsa Robert,aki az informatika versenyen első lett, és jól kosárlabdázik is. A Bánki Középiskolából Gurisatti Lilla és Horváth Máté Sebestyén jó tanulók- jó sportolók, valamint a Bánki Középiskolából Veres-Kovács Petra, aki a 2013-as Fehérvár Hangja verseny győztese lett. A Széchenyi Gimnáziumból Az Újvárosi Kanászok népdal-éneklő csoport, többi között kétszeres Arany Páva díjjal rendelkeznek. A Lorántffy Szakközépiskolából Pálfi Lilla és Schnee Dóri a „ Nagy utazás” divatillusztráció és ruhatervezés pályázaton értek el első és harmadik helyezést, és nem utolsó sorban a Hild Futsal csapatát.

Az Info Dunaújváros márciusi számában a verseny új jelöltekkel folytatódik.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.