Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Január 29. 20:16, szerda | Helyi

A kórházi szárny már próbaüzemen van

A kórházi szárny már próbaüzemen van

Egyelőre még üres az épület, a falakból kikukucskáló kábelvégek a műszereket, a berendezéseket várják. Az épületet felépítették – jelentette ki a szerdai sajtónyilvános eseményen Pók Tibor projektmenedzser.

Épp az előző napon adták ki az épületszakhatóságok jóváhagyásán alapuló - használatbavételi engedélyét, így már ez sem akadályozza a 3 hónapos próbaüzemet, ami lényegében az épület különböző berendezéseinek, gépészetének üzemi próbája, mondta bevezetőként dr Pók Tibor programmenedzser. Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató főorvosa azzal toldotta meg Pók Tibor rövid bejelentését, hogy eközben lezajlik a közbeszerzési eljárás gép és műszerek, informatika és bútorok vonatkozásában, majd következhet azok beszerelése és megkezdődhet az új épületben a gyógyítás. Részt vett az új kórházi tömb szakmai bemutatóján Sinkovits Vilmos, a kivitelező Hőszer-Trade Kft. igazgatója, valamint dr. Müller Cecilia, a Fejér Megyei Kormányhivatal megyei tisztifőorvosa is részt vett.

Az új épület megtekintése közben a főigazgató elmondta, hogy az új tömb földszintjére költözik a sürgősségi osztály sebészeti része, és ha elnyerik az önkormányzat hétvégi háziorvosi ügyeletekre vonatkozó pályázatát, akkor az a szolgálat is az új épület földszintjére kerül.

Dr. Müller Cecilia megyei tisztifőorvost arra kértük a bejárás végén, hogy összegezze benyomásait a látottakról, hiszen részt vett a beruházás terveinek engedélyezésében.

-- Ez tulajdonképpen egy régi történet. A fejlesztés gondolata már városi tisztifőorvosi koromban megfogalmazódott. Öt éve szeretne a Szent Pantaleon Kórház méltó körülmények között megfelelő, optimális helyzetben működni. Valóban nagyon régen, több eljárásban véleményeztük már a terveiket, hogy azok közegészségügyileg és kórház-higiénés szempontból is megfelelők legyenek. Énnekem nagy öröm ez a mai nap, noha még nem látjuk berendezve az épületet.

De ezek a tágat terek egyértelműen megfelelnek a kívánt feltételeknek, itt megfelelő körülmények között fognak tudni beteget ellátni. A betegek is méltó körülmények között lesznek, ha már sajnos bekerülnek ide valamilyen okból, betegségből kifolyólag. Viszont az sem elhanyagolható, hogy itt megvannak azok az építészeti feltételek, gondolok itt a műtők zsiliprendszerére, amely kórház-higiénés szempontból rendkívül fontos. (A bemosakodás, külön helyen történik, külön helyen érkezik a beteg, azaz elkülönül a beteg és az operáló team útja, teljesen elválasztódnak egymástól a tiszta, meg a szennyes utak, ezek keveredése lehetetlen, de még a légtechnika is olyan, hogy a szellőzéssel sem juthatnak be kórokozók a műtő légterébe). Ezzel biztonságos betegellátást tudnak nyújtani, minimálisra sikerül csökkenteni a szövődmények számát, hogyha optimálisak a körülmények. A harmadik szempont pedig, ami szintén nem elhanyagolható, hogy maga az ellátó egészségügyi személyzet is méltó körülmények közé kerül e beruházás révén. Végül hadd említsem meg, hogy nagyon tetszik az egész építmény színkultúrája is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.