Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 23. 20:45, szerda | Helyi

A magyar labdarúgás legfelsőbb osztályában

A magyar labdarúgás legfelsőbb osztályában

Elvégezték a munkát!

Újra a magyar labdarúgás legfelsőbb osztályában szerepel a Dunaújváros csapata, amelynek sem vezetői, sem játékosai nem sokat pihentek a nyári szünetben.

A technikai vezetés megoldotta az indulással kapcsolatos dokumentációs feladatokat, a szakmai vezetés megerősítette a játékosállományt, és elvégeztette a fiúkkal a rájuk szabott felkészülési programot. Ez egyébként teljesen más volt, mint az eddig megszokottak, melyben nagy feladat hárult a csapat erőnléti edzőjére, Szabó Andrásra is. Dobos Barna sportigazgató elmondása szerint az együttes még nincs 100%-os állapotban, mivel az új játékosok beillesztése a különböző játékrendszerekbe még tart, valamint több sérülés is hátráltatta a felkészülést:

- Nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre a felkészüléshez az NB II-es bajnokság befejezése után, főleg ha azt nézzük, hogy egy nem várt sikert értünk el. Így annak tekintetében, hogy legyen esélyünk az első osztályban maradáshoz, meg kell, meg kellett erősítenünk a felnőtt csapatunkat. Új játékosainkat a szakmai stábbal közösen próbáljuk beilleszteni a csapatba, de ahhoz, hogy ez tökéletes legyen, biztos, hogy még több időre van szükség. A lényeg az, hogy most már mindenki tudja a feladatát, valamint megfelelő erő és mentális állapotban van. Amit a felkészülés idejére elterveztünk, azt megcsináltuk. Feladataink nagyon változatosak voltak, hiszen az senkinek nem jó, ha a munka monoton, unalmas. De természetesen vannak olyan alapvető technikák, melyek gyakorlásán nem lehet változtatni. A munka azért is volt más, mint eddig, mert labdarúgóinknak most mást kellett csinálniuk. Ez azért volt így, mert csapatunkat tudatosan kezdtük két évvel ezelőtt felépíteni, amikor még az NB III-ban szerepeltünk. Ebbe a folyamatba illesztettük be Szabó András erőnléti edzőt is, így az ő tanácsaival most jött el annak az ideje, hogy egy más jellegű munkát végezzen el a felnőtt csapat, mint eddig. Ennek egyébként az idő rövidsége is oka volt. Nem vagyunk 100%-os állapotban még, mert vannak sérültjeink, és az érkezők között olyan is, akinek fizikai állapotán javítani kell. Az ő felzárkóztatásuk a következő időszak feladata lesz. Ez azért lesz nehéz, mert közben már mérkőzéseink lesznek. Ahhoz, hogy az érkezők fejben is tudják, hogy mit kell játszaniuk, még rengeteget kell gyakorolnunk. Az utolsó, Cegléd elleni meccsen két különböző csapatot küldtem pályára. Az első 45 percben az új játékosainkat akartam megfigyelni. Nem titok, hogy ebben az összeállításban benne van az a váz, akiket most, az első fordulóban, a kezdőcsapatba gondolok, természetesen kiegészülve a felépülő sérültjeinkkel. Ők egyébként jó játékot mutattak, míg a második félidőben látottakkal nem voltam megelégedve. Ez azonban természetes, hiszen most a frissítés időszakában vagyunk. Nem vagyok türelmetlen senkivel szemben, bízom abban, hogy a hétvégén már sokkal jobb lesz a mutatott játék.

A Budapest Honvéd elleni találkozó július 26-án 16:30-kor kezdődik.

Címkék: DPASE, NB I

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.