Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Március 03. 19:22, hétfő | Helyi

A sziget mindenkié!

A sziget mindenkié!

A Szalki-sziget a város egyik legcsodálatosabb természeti kincse. A hosszú éveken át magára hagyott területen 2008-tól nagyszabású fejlesztéseket hajtottak végre.

Nem csak fürödni lehet a szabadstrandon, hanem a kempingben található faházakban üdülni is lehet majd.
2008-ban szinte elképzelhetetlen volt az a cél, amelyet a helyi Fidesz képviselői tűztek ki maguk elé: lehessen ismét fürödni a Szalki- szigeten. Nagy munkálatok kezdődtek meg abban az évben, a kotrástól kezdve az öltözők felújításán át a vizesblokk javításáig. 2009 tavaszától aztán a Miénk a sziget jelmondattal, ismét birtokba vehették a városlakók a Szalki-szigetet, azóta ingyenesen lehet fürdőzni a szabadstrandon.
Ezen a ponton azonban nem álltak meg a képviselők, hiszen elhatározták, minden évben bővítik valamivel a kínálatot, újabb és újabb felújításokat végeznek. Így épült ki a homokos partrész, rendbe hozták a sportpályákat, ahol strandröplabdázni, kézilabdázni és focizni is lehet. A szabadtéri lehetőségek bővülése arra sarkallta a városvezetést, hogy az augusztus 20-i ünnepséget is a szigeten rendezzék. Így a nagy füves területet, a szabadtéri színpadot is felújították, kiépítették a víz-csatorna- és villamos hálózatot a területen. Ezzel pedig lehetőség nyílt arra is, hogy faházakat helyezzenek ki a strand mellett, ahol különféle vendéglátó egységek szolgálják a fürdőzők igényeit. A kulturális- sportolási lehetőségek, programok folyamatosan bővültek. A lakossági kéréseknek, igényeknek eleget téve pedig külön autóbuszjáratok is közlekednek a szigetre.
- Minden évben szeretnénk bővíteni valamivel a sziget kínálatát. Idén sem maradhatnak ki a sportnapok, a különféle zenés estek - mondta Hingyi László, a körzet képviselője. – Nem csak a nagyrendezvényeknek lenne otthona a hely, hanem más kulturális eseményeket is lehet itt szervezni, legyen az akár egy horgászverseny. Minden ötletre nyitottak vagyunk, az önkormányzatunk partnerként áll hozzá.

Nem maradt magára a régi időkben turisták tömegét vonzó kemping sem. 2012-ben elkezdték ennek is rendbe tételét. Elsőként az öltözőket, mosdókat újították fel, majd 2013-ban lebontottak két régi faházat, és helyükre új, teljesen felszerelt faházakat építtettek fel, amelyek egyenként 24 személynek tudnak szállást biztosítani.
- Négy nagy faház teljesen romos állapotban volt. Tavaly kicseréltünk kettőt, és a másik kettőt is lebontottunk, az alapokat pedig előkészítettük az újak építéséhez. Az idei évben szeretnénk ezeket befejezni. Terveink között szerepel, hogy a kis faházakat is felújítsuk - vázolta Hingyi László az előttük álló feladatokat.
A Szalki-sziget feléledt régóta tartó álmából. Évről-évre szolgálnak valami újdonsággal az érdeklődő, kikapcsolódni vágyók számára, hiszen a Szalki-sziget a város egyik legcsodálatosabb természeti kincse, amelyet nem hagyhattak magára, és kitartó munkával visszaadtak a városlakóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.