Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 20. 20:30, hétfő | Helyi

Aktuális a Széchenyi 2020

Aktuális a Széchenyi 2020

Megjelentek az új uniós költségvetési pályázatok. A támogatásokra elsősorban a mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak.

Egy hónappal azt követően, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke aláírták az Európai Unió és Magyarország közötti partnerségi megállapodást, megjelentek az új uniós pályázatok. Magyarország az unió 28 tagállamából a második legtöbb pénzt tudta kialkudni polgárai számára. 2014 és 2020 között mintegy 120 milliárd forint áll majd Magyarország rendelkezésére.

A 120 milliárd forintos keretösszegből kilenc pályázatra lehet igényléseket beadni. A pályázatok a Gazdaságfejlesztés és Innováció, az Emberi Erőforrás Fejlesztés, valamint a Környzetei és Energiahatékonysági Operatív Programok kereteiben jelentek meg.

A legnagyobb jelentősége a Gazdasági és Innovációs Operatív Programnak van. A kormány kiemelt figyelmet fordít a mikro-, kis- és középvállalkozások gazdasági szerepének erősítésére, ennek érdekében a fiatalok vállalkozóvá válását 4 milliárd forinttal támogatja, a kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítésére és eszközbeszerzésére 8,5 milliárd forintot nyitott meg, a kereskedelem fejlesztésére és a piacnyitás támogatására pedig 1,5 milliárd áll rendelkezésre.

A támogatás mértéke, pályázattól függően 2 milliótól 100 millió forintig terjed. A vállalkozásoknak számos kritériumnak kell megfelelniük ahhoz, hogy megkapják a szükséges támogatást.

A sikeres pályázatok benyújtásának titka: megfelelő információ, a megfelelő időben.

Érdemes megfelelő forrást választani az információk beszerzésére, válságos időszakban életmentő lehet a vállalkozásoknak 40-50%, önkormányzatoknak civileknek akár 100% támogatás.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. december 31.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.