Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Október 05. 22:36, szombat | Helyi

Átláthatóbb várólista

Átláthatóbb várólista

Új szabályok alapján követik nyomon a kórházi várólistákat szeptembertől. Havonta vetik össze a listán szereplő, és ellátott betegek adatait. A cél az átláthatóság.

A központosítás után az adatok tisztázásánál tart a munka - derült ki az EMMI Egészségügyért felelős államtitkárságának közleményéből. Amennyiben egy kórház a várólista vezetésében a minőségi és biztonságos betegellátást veszélyeztető hibát találnak, az adott intézmény következményekkel számolhat.
Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató-főorvosa szerint sok esetben nem a kórházak okolhatók a hibás vezetésért.


- A hosszú várólisták következtében dönthettek a szabályozás mellett, de ez még korrekció alatt van. Sok esetben ugyanis nem a kórházak hibáznak; például nem naprakész az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisa, vagy nem egyeztetik kellően az adatokat. Ezért a Pénztárral folyamatosan egyeztetünk, hogy hogyan finomíthatnánk a rendszeren- mondta.


A műtétekre várakozókkal kapcsolatban hozzátette, a társadalombiztosítással finanszírozott keretek szűkösek, és sok esetben várni kell. Van olyan intézmény, ahol éveket. A helyi kórháznál azonban szerencsés a helyzet. Dunaújvárosban az országos adatokhoz képest rövidebbek a listák. Legtöbbet az olyan műtétekre kell várni, ahol implantátumot ültetnek be, ilyen például az úgynevezett szürke hályog műtét, ide tartoznak az ortopédiai műtétek (a csípő és térdprotézis) is. Ezeknél maximum fél évet kell várni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.