Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 29. 07:21, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Autópálya falában alakítana ki temetkezési helyet Amszterdam

Autópálya falában alakítana ki temetkezési helyet Amszterdam

Temetkezési hellyé alakítanák Amszterdamban a várost körülölelő autópálya zajvédő falának egy részét - írta a holland Telegraaf című lap.

A holland nagyváros Buitenveldert kerületének temetője közvetlenül a körgyűrű mentén létesült, és ez adta az ötletet az intézmény vezetőjének ahhoz, hogy koporsókat helyezzenek el a zajvédő falban.

A terv szerint a mintegy hétszáz méter hosszúságú falszakaszba több tucat koporsót építenének be. A zajvédő falba eredetileg csupán urnákat helyeztek volna, a körülötte lévő térséget pedig szórásos temetés céljaira kívánták felhasználni. A föld helyett a falba beépített koporsók bizarr ötletével egy ismert építész állt elő, és sikerült megnyernie elgondolásához a temető vezetőit.

Mint az intézmény igazgatója a Telegraafnak elmondta, a falat zöld növényzettel, mohával, virágokkal borítanák be, a koporsókat pedig galériaszerűen a betonfalba süllyesztenék, helyet hagyva természetesen az elhunyt emléktáblájának. A zajvédő fal körüli térségen meghagynák a természetes zöld növényzetet, a fákat, és a gyászolók számára pihenőpadokat helyeznének el.

Kétségtelenül nem mindenkinek tetszik a terv, de sokan kedvelik az exkluzív dolgokat - vélekedett az igazgató. Nem kevesen vannak olyanok is, akik már életükben is irtóznak a gondolattól, hogy haláluk után a földbe helyezzék őket, a mi megoldásunk ezeknek az embereknek nyújt némi megnyugvást és segítséget a halál gondolatának elfogadásához - tette hozzá.

Amennyiben az amszterdami városi tanács a javaslatot elfogadja, jövőre elkezdődhet a falba épített temetkezési helyek kialakítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.