Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 31. 09:48, péntek | Helyi

Az idei Hankook gumiabroncs-adomány 50 millió forint értékű

Az idei Hankook  gumiabroncs-adomány 50 millió forint értékű

Zsámbékon tartották a Hankook Tire Magyarország idei gumiabroncs-adományozó program záróünnepségét. A helyszínválasztás oka írásunkból kiderül.

Ünnepség keretében zárta le a Hankook Tire Magyarország Kft. idei Abroncsadományozási Programját a zsámbéki Driving Camp Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központban. A harmadik éve futó kezdeményezés keretében a koreai cég idén 171 közhasznú szervezet, valamint a katasztrófavédelem számára nyújtott támogatást gumiabroncsok formájában. Az adomány összértéke megközelítőleg 50 millió forint. A Hankook Tire biztonságos közlekedés iránti elkötelezettségét példázza, hogy a program idén speciális téli vezetéstechnikai tréninggel is kiegészült. A katasztrófavédelem és a kisebb non-profit szervezetek 20-20 gépkocsivezetője vehetett részt az elméleti és gyakorlati képzésen.

Lee Sang Il, Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgató: A programot 2012-ben indítottuk útjára. Akkor a három nemzeti hatáskörű szervezetnek nyújtottunk segítséget: az Országos Mentőszolgálat, a katasztrófavédők, illetve a vöröskereszt kapott abroncsadományt a Hankooktól. 2013-ban úgy döntöttünk, hogy kicsit fókuszt váltunk és megpróbálunk segíteni kisebb szervezeteknek is, akik sokszor nagyon nehéz anyagi körülmények között, magukra hagyatva végzik nagyon nemes és fontos munkájukat, segítik a betegeket, elesetteket, magányosokat. Idén ugyanebben a szellemben folytattuk, de kiterjesztettük a támogatást, illetve hozzátettük a biztonságos vezetést elősegítő programot. Összegezve: 3 év alatt 4600 abroncsot sikerült kiosztanunk, több mint 250 közhasznú szervezetnek. A támogatásként adott abroncsok összértéke 100 millió forint körül van. Örülünk, hogy ezt a programot jól fogadják, úgy látjuk, tényleg szükség van rá. Jó érzés, hogy segítségünk jó helyekre kerül. Épp ezért szeretnénk a programot fenntartani, bővíteni és reméljük, hogy képesek leszünk még több szervezetet támogatni szerte Magyarországon.

Dr. Tollár Tibor, Országos Katasztrófavédelem tűzoltó dandártábornok, gazdasági főigazgató-helyettes: Aki készenléti szolgálati szervezetet vezet, tudja, hogy a szolgálat ellátásához nélkülözhetetlen a technikai eszköz üzembiztonsága. Aki járművet használ és nem kedve szerint, hanem kötelezettségből kell útnak indulnia, annak nem kell magyarázni, hogy mennyire fontos a jármű menetbiztonsága. Hogy például milyen gumiabronccsal szereltük fel. 2012-ben 120 járműre elegendő téli gumit kaptunk. De ami idén történt, az példaértékű az adományozásban. Amikor megkaptuk a lehetőséget, bátortalanul feltettünk a kérdést: mi lenne, ha megmondanánk, hol lenne igazán jó a segítség. És idén az a nyolcszáz feletti abroncs 75 méretben állt a rendelkezésünkre! Ez az igazi nagy segítség, mert valóban ott segítettek, ahol a legnagyobb volt a gond. A jármű az emberrel együtt tud jól teljesíteni. A biztonságos közlekedéshez felkészült vezető is kell. Fontos számunkra, hogy itt lehetőségünk van képezni kollégáinkat. Ma főként a kiképzőinket képeztük ki, akik kollégáinkat képezik a továbbiakban. Segítség számunkra, hogy ez a mai kiképzés is e program része, ami önmagáért beszél.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke: Kifejezem köszönetemet, hálámat a Hankook cég vezetőinek ezért a programért, adományozásért. Ez példaértékű társadalmi felelősségvállalás. Valamennyi hazai cég vezetőjének a postájába be kellene tenni ezt a lehetőséget, hogy egy koreai cég ilyen formában támogatja Magyarországon a különböző karitatív szervezeteket. Le a kalappal a Hankook előtt, hogy felvállalta ezt a segítségadást. Konkrét köszönetet mondok azért, hogy 119 polgárőr egyesület kapott ebből a programból adományt. A mintegy ötszáz abroncs önmagában is jelentős. Közvetett formában így a Hankook cég hozzájárult ahhoz, hogy 119 hazai településen javuljon a közbiztonság.

Bodó László, a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke: Mi azért működünk, hogy segítsünk bajbajutott embertársainkon. Az elmúlt 16 évben is ezt tettük. Idén 3 autónkra is felszerelhettük a biztonságos abroncsokat a 10 gépkocsinkból. Ez nagyon fontos számunkra, hiszen télvíz idején minket hívnak, ha baj van, ha beteg van, ha személyautóra teherjármű borul, Helyszínre jutásunkat ezek az abroncsok nagyban segítik. De nemcsak minket segítenek, hanem áttételesen a bajbajutottakat, szerte az országban azokon a szervezeteken, egyesületeken keresztül, amelyek részesültek adományaikból.

Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos-igazgatója: Öröm, hogy a kis szervezetek közül kiemelten közvetlenül tudjuk megköszönni a támogatást, amit közhasznú alapítványunk kapott. Mi 15 és fél éves alapítvány vagyunk. 1999. áprilistól az ország akkor egyetlen gyermek-rohamkocsija a nap minden órájában a beteg gyermekek rendelkezésére állt. Ma már három világszínvonalúan felszerelt autónk van. A most kapott abroncsok nagy segítséget jelentenek. Amit kaptunk, az például budapesti rohamkocsink 3 hónapi fenntartási költségét (gyógyszerek, egyszer használatos eszközök) fedezi. A támogatás révén biztosítani tudjuk orvosaink, ápolóink továbbképzését, ezzel is több gyermeken jobban tudunk segíteni, összehangoltan az Országos Mentőszolgálattal.

A teremben megjelentek bármelyike kiülhetett volna a pulpitusra, hiszen mindannyian az adományban részesült közhasznú szervezetek valamelyikét képviselik, jegyezte meg Roy Katalin, a Hankook Tire kommunikációs vezetője
Elsőként egy kerekes-székes csoport két tagját szólítottuk meg.

Tarsoly Márta: Székesfehérvárról jöttünk, az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesülettől. A mozgássérültek integrációjával foglalkozunk, rendezvényeket szervezünk, iskolákba járunk esélyórát tartani. Célunk, hogy minél több integrált rendezvénnyel segítsük a mozgássérültek társadalomba való beilleszkedését. Először pályáztunk, három autóra nyertünk gumiabroncsokat. Ez azért segítség, mert az ügyintézéstől a szervezésekig sokat autózunk, vidékre is. Évente több ezer résztvevőt szólítunk meg.

Ungvári Györgyi: Budapestről jöttünk a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete képviseletében. Országos hatókörű szervezet vagyunk 74 taggal. Akkreditált foglalkoztató az egyesületünk, 20 főre kapunk állami bértámogatást, munkát biztosítva a kollégáknak Az egyesületi központban sorstársi tanácsadó irodát működtetünk munkanapokon 10 és 17 óra között. Bármilyen gonddal fordulhatnak hozzánk személyesen, e-mail, skype, telefon útján az érintettek, vagy segítőik. Működtetünk egy révész szolgálatot. Ez jelképes elnevezés. Azoknak segítünk, akik balesetből, vagy betegségből kifolyólag hirtelen végleg kerekesszékbe kényszerülnek és így kell folytatni az életüket. Mi tudjuk, és elmondjuk: lehet így is teljes életet élni. Járunk oktatási intézményekbe, érzékenyítő órákat tartunk, mesélünk az életünkről, ami prevenció is. Elmondjuk, hogy milyen balesetek miatt lehet kerekesszékbe kerülni. Három gépkocsira kaptunk gumiabroncsot, ami óriási segítség, mert iskolákba, rehabilitációs intézetekbe autóval járunk. Köszönjük.

Spekker János a Táborállási Polgárőrség egyik vezetője: Elhoztam két polgárőr társamat, akik vezetik az autónkat. A négy abroncsot egy hónapja kaptuk meg. Jó gumik- Vőm naponta száz kilométereket megy, Hankook gumit használ. Mi először, egy másik dunaújvárosi polgárőr egyesület már kétszer részesült ilyen segítségben. Előny, hogy nem kell gumira költenünk, kis pénzünkön rádiótelefont zseblámpa elemeket vehetünk. Éjszaka kint vagyunk, bevilágítunk portákra, ha valami gyanúsat észlelünk, és ha kell, értesítjük a rendőrséget.

Kettős záróképünk: tanpálya-részlet és tanpálya térképvázlat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.