Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 19. 22:11, péntek | Helyi

Az idei szezon első tétmeccse: kipipálva

Az idei szezon első tétmeccse: kipipálva

Nagy küzdelemben, hosszabbítás után, de legyőzte együttesünk a Brassó gárdáját a MOL Liga első játéknapján.

A mérkőzés hőse a három gólt szerző Szappanos volt, de az együttes minden tagja sokat dolgozott a remélt sikerért.

Dab.Docler – ASC Corona Brasov 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0) hosszabbítás után

Dab.Docler: Sevela (Kalnins), Martine (1), Hüffner, Azari (1), Galanisz, Kiss Á. 1, Martinka, Pozsgai, Somogyi (2), Gröschl (1), Szappanos 3, Nagy R. (1), Mestyán (1), Papp V., Pavuk, Peterdi (1), Hruby, Erdélyi, Magosi, Hardi, Léránt. Vezetőedző: Donald Maclean.

Az idei szezon első tétmeccsét játszotta a MOL Ligában ma este fél héttől a Dab.Docler jégkorong csapata, mely azt a Brassót fogadta hazai környezetben, mely az előző idényben búcsúztatta Acélbikáinkat a rájátszás küzdelmeitől.

Jó kezdés, de…

A DAB csapatának teát volt miért visszavágnia, s Donald MacLean tanítványai ennek szellemében is kezdték a találkozót, hiszen már a harmadik percben megszerezték a vezetést Szappanos találatával, aki Gröschl kapu előtti keresztpasszát ütötte Polc mellett a kapuba (1-0). A gól után nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Brassó is, ám távoli lövéseiket Sevela rendre hatástalanította, s a védők is jól takarítottak a hazai kapu előtt. A játékrész derekán tovább növelte előnyét az Acélbikák gárdája, miután Mestyán harcolt meg egy korongért az ellenfél harmadában, s a ketrec mögül visszatett korongja ismét Szappanost találta meg, aki laposan a hálóba lőtt (2-0). A harmad hajrájában Azari közeli lövését védte hatalmas bravúrral Polc, de a mieink így is megérdemelt vezetéssel vonulhattak az első pihenőre.
A második húsz perc első hat-hét perce kiegyenlített játékot hozott, melyben mindkét gárdának voltak lehetőségei, ám ekkor még egyik oldalon sem tudták ezeket gólra váltani a felek. A 27. percben viszont egy, a hazai harmadban eladott korongból Obsut lőtt hatalmas gólt a bal felsőbe, majd az újvárosi védelem bizonytalankodását Mihály használta ki a 30. percben, így hamar elfogyott a Bikák előnye (2-2). A mieink helyzetét nehezítette, hogy nem sokkal később Sevela megsérült, de még mielőtt elhagyta volna a jeget, egy dunaújvárosi találatnak azért örülhetett, hiszen a 37. percben Azari okos átadását Kiss Ákos vágta nagy erővel a kapu bal oldalába (3-2). Már szinte mindenki elkönyvelte azt, hogy előnnyel várhatják a mieink az utolsó harmadot, ám mindössze tizennyolc másodperccel a harmad vége előtt egy újabb nagyon komoly védelmi hibából Filip ismét egálra hozta a meccset (3-3).

Szappanos eldönti

A harmadik felvonásban láthatóan nagyon kapart a negyedik gól megszerzéséért a DAB, mely egyértelmű fölényben játszott, ám a Brassó kiválóan védekezett, s több alkalommal is sikerrel állította meg a dunaújvárosi támadásokat. Persze így is akadt ziccere bőven az Acélbikáknak, ám mikor végre eljutottak Polc kapujáig, vagy a szlovák hálóőr, vagy a támadók rossz döntései húzták ki a slamasztikából az ellenfelet. A mérkőzés hajrájában rákapcsolt a Brassó is, így a csereként beállt Kalnins számára sem volt unalmas az utolsó pár perc, de újabb gól már nem született, így jöhetett az ötperces ráadás. Melyben ismét aktívabb volt a DAB, s erőfeszítéseit végül siker is koronázta, hiszen Peterdi kapu mögül visszatett korongját a harmadik gólját szerző Szappanos vágta védhetetlenül a bal felsőbe, kialakítva ezzel a 4-3-as végeredményt.
A találkozó után érthetően boldog volt az DAB csapatának kanadai vezetőedzője, Donald MacLean is, aki megdicsérte játékosait a két győzelemért járó két pontért.
- Szórakoztató, izgalmas, igazi hokimeccs volt, melyet már nagyon vártunk az előszezon találkozói után. Mint azt már korábban említettem, új utakon járunk most, még a tanuló időszaknál tartunk, de szerencsére sokat viszontláttam abból, amit az elmúlt hét hétben gyakoroltunk, s fontos győzelemmel kezdtük a szezont, amiért büszke vagyok a csapat tagjaira.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.