Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 21. 10:14, vasárnap | Helyi

Az MTK nyerte a derbit

Az MTK nyerte a derbit

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 8. fordulójában az MTK ellen lépett pályára csapatunk.

MTK – Dunaújváros PASE 2-0 (1-0)

Játékvezetők: Kassai (Varga, Farkas)

Kezdőcsapatok:

MTK: Hegedüs – Nagy, Vukmír, Kelemen, Poór, Vass Á., Pöplöskei Zs., Kanta, Vass P. (Bese a 60. percben) – Fernandez (Torghelle a 46. percben), Horváth (Csiki a 84. percben). Vezetőedző: Garami József

Dunaújváros: Milinte – Villám, Gavric, Szekeres, Csehi – Muscat, Dodlek, Nikházi, Thiago (Zsótér a 46. percben) – Böőr (Orosz a 46. percben), Peric (Pascua a 70. percben). Vezetőedző: Dobos Barna

A mérkőzés legelső perceiben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a dunaújvárosi védők könnyűszerrel állították meg a próbálkozásokat. Nikházi tesztelte a hazaiak kapusát, Hegedüst, aki védte a 20 méterről leadott lövést. Az első sarokrúgást a mieink végezték el, de a beívelt labdát nem találta el Peric, majd Dodlek Nikházihoz hasonlóan távoli lövésre szánta el magát, melyet blokkolt a kék-fehér védelem. Labdarúgóink ígéretüket betartva bátran támadó felfogásban játszottak. A 30. percben óriási dunaújvárosi lehetőség maradt ki! Nikházi lépett meg a középpályán, és 25 méterről óriási erővel lőtte el a labdát, de az a fölső lécről a mezőnybe vágódott vissza! A 37. percben gólt szerzett az MTK. Kantáék passzolgattak a tizenhatosunk előterében, majd a védők mögé gurított labdát Pölöskei vette át, aki Milinte mellett a hálóba gurított (1-0). Egy percen belül majdnem megvolt a válasz is, de Hegedüs szépen védett. Ismét Pölöskei veszélyeztetett, de fejesét Milinte húzta magához.


A második félidőben kettős cserét hajtott végre Dobos Barna. Böőr lés Thiago helyére Orosz és Zsótér állt be, míg a hazaiaknál Garami József Fernandez helyett Torghellét küldte harcba. Az 53. percben Nikházi szabadrúgása akadt el a sorfalban, majd Orosz emelését Hegedüs kotorta ki a léc alól. A 63. percben újabb gólt szereztek a hazaiak, amikor Horváth lépett be a dunaújvárosi büntetőterületen belülre, akit szabálytalanul állítottak meg a védőink. A 11-est Kanta értékesítette (2-0). Az utolsó cseréjét is kihasználta a Dunaújváros, Peric helyére Pascua érkezett. Ezt követően ritmust váltott csapatunk, akik mindent egy lapra feltéve beszorították a hazaiakat, de vagy a védők, vagy Hegedüs tudtak felszabadítani. Negyedórával a vége előtt Zsótér futotta le védőjét, de az MTK kapusa ki tudta kotorni a hosszú sarok felé tartó labdát, majd Pascua elől ismét ő mentett. Ezt követően azonban újabb lehetőségünk a kétperces ráadásban sem akadt, így maradt a kétgólos hazai győzelem.

Edzői nyilatkozatok:

Garami József (vezetőedző, MTK): - A Dunaújváros támadó és középpályás sora erős, jól játszottak a félidő elején, mi pedig rosszul alkalmazkodtunk játékukhoz. Egy kicsit későn, de megszereztük a vezetést és a második félidőben már mi játszottunk jobban. Örülünk a jelenlegi második helynek, sokat kell javulni, hogy a végén is ott legyünk az élmezőnyben.

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): - Számunkra az nehéz feladat, hogy állandóan idegenben játszunk. A mai mérkőzésen is megvoltak lehetőségeink, de a gólokat az MTK szerezte. A második félidőben több helyzetünk is volt, de a tizenegyes után már nem tudtunk változtatni a játékunkon. Bízom abban, hogy a hazai pályán jönnek majd az eredmények, de először majd csak a tizenegyedik fordulóban játszunk otthon. Addig marad a nehéz feladat, az idegenben történő pontszerzés, hiszen mi minden mérkőzésre pontért, pontokért megyünk. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, támadásban többet kell tennünk. Nikházi lövése és Hegedüs védése is szép volt, de a mérkőzés nem ezen múlt.

Címkék: DPASE, mtk, OTP Bank Liga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.