Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. November 23. 08:34, vasárnap | Helyi

Csütörtökön közgyűlés, fajsúlyos döntésekkel

Csütörtökön közgyűlés, fajsúlyos döntésekkel

November 27-én tartja rendes havi közgyűlését a város képviselőtestülete, amelyen 39 + 1 napirendi pont szerepel, köztük fajsúlyos ügyek is. Végül zárt ülés döntenek a Dunaújváros Egészségügyéért díjakról.

Mellőzve a sorrendet, kiemelt figyelmet érdemel a sorrendben 28. napirendi pont, amelyben arról kell dönteni, miként üzemeljen a továbbiakban a Fabó Éva Sportuszoda, ugyanis az önkormányzat idén november 6-án felmondta a DVCSH Kft-vel kötött uszoda-üzemeltetési szerződését.

Ezen felül több, sokakat érintő/érdeklő döntés lesz terítéken. Így például az iskolák és szociális intézmények étkeztetéseinek 2015-től érvényes normái és térítési díjai. Módosítja a közgyűlés az építményadóról szóló helyi rendeletét, dönt a Titánok Utánpótlás Football Club Nagyvenyim kérelméről, amely pályázati forrást nyert élő füves sportpálya kialakítására, ám azt (mert nincs máshol hely) a Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskola Kádár völgyi pályáihoz illesztve szeretnének megvalósítani.

Régóta porondon levő ügy Corner-Trade Kft. kérelme vendéglátó egységének térszint alatti bővítésére, amely a Dózsa Mozi előtti teret venné igénybe, vállalva az építkezés utáni helyreállítást. Érvek, ellenérvek sűrűjében kell ez esetben meghozni a döntést.

Módosítja a közgyűlés az SZMSZ-t. Ha elfogadják a tervezetet, sor kerül 3 tanácsnok megválasztására, és 3, a fogyatékosok érdekeit felkaroló szervezet kap tanácskozási jogot egy-egy közgyűlési bizottságban. Módosítja idei költségvetését a közgyűlés, helyi rendeletben rögzíti a város adott évi első újszülöttjének, valamint a város nyugdíjasainak karácsony előtti támogatását.

Dönt a közgyűlés a Gazdasági Ellátó Szervezetnél, szociális intézményeknél, az Útkeresés Segítő Szolgálatnál megüresedő álláshelyek betöltéséről, az Egészségmegőrzési Központ egészségügyi ágazati béremelésből kimaradt közalkalmazottainak illetménykiegészítéséről, a Dunaújvárosi Vegyeskarnak (a New York-i fellépéshez) nyújtott 3 millió forint – visszatérítendő - támogatás ügyéről.

Korábban már döntött a közgyűlés a város kerékpárútjainak felújításáról, ám e döntés módosítása is szerepel az előterjesztések között. A Magyar út 55. számú telken löszfal-omlás történt idén nyáron. Ezért az érintett telkek kisajátításáról döntött a közgyűlés. Az üggyel újra foglalkozni fog a testület. A DVG Zrt. behajthatatlan követelései, egy innoparki telek értékesítése, óvodavezetői pályázat kiírása, a város környezeti állapotára vonatkozó tájékoztatás és számos további (széleskörű érdeklődést nem keltő) téma szerepel a csütörtöki közgyűlés programjában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.