Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 16. 20:29, kedd | Helyi

Demonstráltunk...

Demonstráltunk...

Szilárd meggyőződésem, hogy magyar ember nem alkalmas a téli és a kánikulai tüntetésekre. Hallott már valaki a történelemben a nagy téli vagy nyári forradalomról? Kies városunkra legalábbis igaz ez.

Nem volt ez másképp kedden este sem.

Kezdjük a számháborúval. Kolléganőm szerint 100-120, másik kollégám szerint 200, Orgovány Zoltán szerint legalább 300 ember gyűlt össze beszédeket hallgatni, s jót kiabálni demonstrációs céllal a főiskola elé.

Volt minden tartalmilag, a devizahitel elemzése Pochner Lászlótól, s az ezzel kapcsolatos összes kormány-ármány. Rákos betegek kezeletlenül hagyása, kivándorlás, korrupció, az útdíjak és a fagyi összefüggései is szóba kerültek. Mármint, hogy a túloldaliak majd fizetniük kell, hogy átjöjjenek a Pentele hídon. És hogy ne mondja senki a kormányból, hogy ez egy fagyi ára, mert nem tud mindenki fagyit venni a gyerekeinek.

A legtöbben a vasműs dolgozókat hiányolták, hiszen igazából a demonstráció célja a korengedményes nyugdíj eltörlésének terve lett volna, s ez a vasműben dolgozókat erőteljesebben érinti.

A résztvevők minden komolyan passzus után ismétlődve skandálták, hogy Orbán, takarodj! Volt, aki nyilvános akasztást is kért, de a moderátorasszony lehurrogta. A tömegből egy hang kiegészítette, nem kell, hogy nyilvános legyen.

Azonban csak retorikailag volt durva és vérszomjas a gyűlés, az egybegyűltek konszolidáltan hallgatták végig a szónokokat, a középső keménymag nyomta csak némileg erőtejesen.

Aztán már nagyon átfagytam, így nem tudtam kivárni,s rávenni magam, hogy megvárjam, hogy lesz-e felvonulás a sötét és bezárt Fidesz iroda elé, de majd rákérdezek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.