Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 04. 23:42, hétfő | Helyi

Dorkota: A kormány mindenképpen megmenti a Dunaferrt

Dorkota: A kormány mindenképpen megmenti a Dunaferrt

Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, országgyűlési képviselő sajtóreggelin jelentette be, hogy az Orbán- kormány határozott lépéseket tesz azért, hogy a Dunaferr helyzete megnyugtató módon rendeződjön. A város országgyűlési képvisel

- Mit ért ez alatt?

- Orbán Viktor miniszterelnök úr a közelmúltban Putyin elnökkel találkozott. A tárgyaláson a Dunaferr orosz tulajdonlása is szóba került. A fő tulajdonosnál, a Vnyesekonombanknál két alternatíva valamelyikét szeretné a kormány elérni. Vagy vállaljanak garanciát arra, hogy a folyékony fázist megtartják, és a szükséges fejlesztéseket megtegyék, vagy adjanak rendelkezési jogot arra, hogy a magyar állam hozzon befektetőket.

- Azt is említette, hogy egyre jobbak a dél-koreai kapcsolatok, s koreai befektetők érdeklődnek a város iránt. Van összefüggés a két hír között?

- Természetesen. Egy olyan koreai tőkeerős befektetési csoport jelentkezett, amely vállalná a továbbfoglalkoztatást.

- Pénzügyi befektető?

- Nem, mi mindenképpen szakmai befektetőben gondolkozunk. Kizárólag olyan befektető jelenthet megoldást, amely nem csupán pénzügyi befektetésnek tekinti a Dunaferrt, hanem termelni szeretne hosszútávon. Mindenképpen szeretnénk, ha valamelyik megoldás a közeljövőben megvalósulhatna. Ez jelenthet tartósan biztonságot a gyárnak, s persze az egész városnak.

- Összeszámolta a tájékoztató alatt, hogy az elmúlt két esztendő alatt közel húszmilliárd forint támogatást kapott városunk, de célzott arra, hogy további fejlesztésekről újabb bejelentések is várhatók.

- Több, mint húszmilliárd forint állami támogatást kapott városunk. S valóban, remélhetően napokon belül pont kerül arra a megállapodásra, amely a stadion 3,2 milliárd forintos befejezéséről szól. Vannak, akik nem veszik figyelembe azt, hogy a sportágak közül még hazánkban is a legnépszerűbb a futball. Nem a profi focistákra gondolok, hanem arra, hogy városunkban a 6-18 éves korosztályból 300 gyerek sportol rendszeresen a futballnak köszönhetően. Ehhez kapcsolódik az a jó hírünk is, hogy elkezdődhet a vidámparki beruházás . Első lépésként 70×110 méteres és 20×40 méteres sport- és szabadidőpályát, valamint két teniszpályát alakítunk ki. Ezeknek a tervei már elkészültek, a város biztosította a szükséges önrészt. Így kulturáltabb és egészségesebb környezetben sportolhatnak a dunaújvárosi gyermekek és felnőttek. A munkálatok megkezdéséhez már csak a kiegészítő forrást biztosító TAO lehívása van hátra. Természetesen ez csak az első lépés. Ha már a sportnál és a fiataloknál tartunk:

Tárgyalásokat kezdeményeztünk Pálhalmán a Dóra-kúria rendbetételéről az Agrospeciál Kft-vel és a belügyminiszterrel. Ott egy ifjúsági központot szeretnénk kialakítani, s már elkezdtük a hozzávezető kerékpárút kialakítását. Hamarosan a közgyűlésünk elé kerül az a koncepció, amely az elképzeléseket tartalmazza. Szeretnénk, ha szórakozási lehetőségek ugyanúgy megtalálhatók lennének városunkban, mint a sport feltételek. Azzal, hogy Dunaújváros ilyen jelentős mértékű adósság-elengedésben részesült, kevesebb tartozásunk marad, s kisebb lesz a kamatterhünk, így lehetőségünk lesz a felszabaduló pénzeinket beruházások pályázati önrészére fordítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.