Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 25. 07:38, szombat | Helyi

Érsekújvár örül

Érsekújvár örül

Elszenvedte második vereségét is csapatunk a MOL Liga küzdelmeiben. Acélbikáink péntek este a címvédő Érsekújvár otthonában korcsolyáztak jégre, ahol a házigazdák 5-2-es győzelmet arattak.

HC Nové Zámky – Dab.Docler 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Dab.Docler: Kalnins, Martine, Hüffner, Galanisz, Pavuk, Peterdi, Pozsgai, Martinka, Azari 1, Hrdel (1), Szappanos (1), Erdélyi, Mestyán, Kiss Á., Gröschl 1, Papp V., Léránt, Szepessy M., Kovács, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

A tavalyi győztes Érsekújvár ellen folytatta péntekeste MOL Liga szereplését csapatunk, mely kissé átalakított sorokkal, s a sérült Somogyi Balázst nélkülözve vágott neki a szlovákiai mérkőzésnek.
Mely nem kezdődött túl jól a mieink számára, hiszen egy kihasználatlanul hagyott emberelőny után pillanatok alatt nyolcpercnyi kiállítást szedtek össze az Acélbikák, s bár két kettős hátrányt sikerült kivédekezni, egy szimplát mégis kihasznált a házigazda, mely az 5. percben meg is szerezte a vezetést (1-0). A bekapott gól után két-három percnek is el kellett telnie, hogy lendületbe jöjjön a DAB, de az erőfeszítéseket a 12. percben végre siker koronázta, miután Azari lőtt a bal sarokba egy kapu előtti kavarodás végén (1-1). A folytatásban is nagy iramot diktált mindkét csapat, helyzetek is adódtak a kapuk előtt, de Blazicek és Kalnins is jól oldotta meg feladatát, így a szünetig nem változott az eredmény.

A második felvonás elején sem változott a játék képe, a nyílt támadó hokit erőltette mindkét együttes, így bőven volt dolga a kapusoknak. A 29. percben viszont újra előnybe kerültek a vendéglátók, akik közül Uram talált be egy szépen kijátszott akció végén Kalnins ketrecébe, így ismét a mieinknek kellett futniuk az eredmény után (2-1). A 33. perc legelején ismét egalizált együttesünk, ám a játékvezetők lábbal irányított korong miatt nem adták meg az egyébként jogosnak tűnő találatot. A dunaújvárosi drukkerek kedvét tovább rontotta, hogy még ebben a percben megszerezte harmadik találatát a házigazda, s bár a harmadból hátralévő időben több tiszta ziccert is sikerült kidolgoznia az Acélbikáknak, sajnos egyikből sem sikerült kapuba találniuk, így az utolsó etap előtt az Érsekújvár állt közelebb a győzelemhez (3-1).

A harmadik húsz percet emberhátrányban kezdte a DAB, s bár ezt sikerült kivédekezni, nem sokkal később Kiss Ákos, majd Lukas Martinka is a kiállítás sorsára jutott, amit ismét góllal büntetett a hazai egylet, így a 47. perc elején eldőlni látszott az összecsapás (4-1). Háromfás hátránya ellenére is ment előre becsülettel Donald MacLean együttese, ám az ellenfél ketrece előtt semmi nem akart összejönni az Acélbikáknak, akik az 52. percig akár ki is egyenlíthettek volna helyzeteik alapján, ám a remeklő, s a szerencsével is szoros barátságot ápoló Blazicek eszén nem tudtak túljárni. Egészen az 54. percig, mikor egy kapu előtti kavarodás végén Gröschl találta meg a pakkot, s lőtt a hazai kapuba (4-2). A mieink felzárkózási kísérletét egy újabb emberhátrány akasztotta meg, s ugyan ezt kivédekezték a Bikák, a hátralévő időben a kapuslehozatal sem segített a mieinken sőt, három másodperccel a meccs vége előtt Podstavek is bevette az üresen hagyott dunaújvárosi kaput, beállítva ezzel az 5-2-es végeredményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.