Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. December 21. 10:40, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI

Felesége fegyverével lőtt dámszarvast egy orvvadász

Felesége fegyverével lőtt dámszarvast egy orvvadász

Orvvadászokat fogtak el Mátraverebély határában a bátonyterenyei rendőrök; egyikük, egy 68 éves vízvári férfi a felesége vadászpuskájával ejtett el egy dámszarvast, ő maga azonban nem rendelkezik fegyvertartási engedéllyel – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a bátonyterenyi járőrök Mátraverebély-Szentkúton figyeltek fel a földúton közeledő személygépkocsira. Vezetője a rendőröket látva megpróbált visszafordulni, ők azonban utána eredtek, és sikerült megállítaniuk a járművet, amelyben a 68 éves vízvári és egy 53 éves székesfehérvári férfi utazott. Átvizsgálták a kocsit, ahol vászonzsákba rejtve egy kizsigerelt dámszarvasborjút, lőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket találtak.
A vizsgálat kiderítette, hogy a dámborjút Szentkút és Márkháza között ejtették el. A 68 éves vízvári lakos nem rendelkezik fegyvertartási engedéllyel, a vadászpuskát felesége adta át neki, aki jogosult volt a tartására.
A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet, a lőfegyvert, a lőszereket és az eltulajdonítani kívánt vadat lefoglalták, mindhárom érintett - a fegyvert átadó, 58 éves székesfehérvári asszony ellen is - eljárás indult. A bíróság elrendelte a 68 éves gyanúsított házi őrizetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.