Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 26. 00:52, hétfő | Helyi

Fiatal szerzők új folyóirata

Fiatal szerzők új folyóirata

Megjelent a Pentelei Irodalmi Kör Független Folyóiratának első száma
"Városunkban létrejött egy irodalmi kör, Pentelei Irodalmi Kör néven. Ha szabadidődben szívesen írsz verseket, vagy történeteket, itt a helyed!" -

- adta hírül közel egy éve a Pentelei Irodalmi Kör honlapján a felhívást. Telt-múlt az idő és már összegyűlt az ifjú alkotóktól egy szerény, ám de tartalmas kis füzet kiadására elég vers, próza és dalszöveg.

Az új folyóirat elektronikus formában itt olvasható >>


Akik szeretik kézbe is venni az olvasnivalót, azok a József Attila Könyvtárban megtehetik, aki haza is szeretné vinni a füzetecskét, az vásárolhat is belőle a könyvtárban az alkotók szerint meghatározott áron: amennyit neked megér.


"Saját mindennapjaink hősei vagyunk. Fegyverünk és páncélunk szavaink, melyekkel kifejezzük gondolatainkat. Szánk, ami nélkül nem tudnánk csókolni és beszélni. Nem fakadhatnánk őszinte dalra. Kezünk, amivel ölelünk, vagy gyengéden simítunk, amivel új dolgokat hozunk létre, fontos gondolatokat vetünk papírra. Életünk minden szakaszában döntenünk kell, és mi döntünk, hogy tanuljunk, tapasztaljunk. Előre megyünk, de néha visszatekintünk azokra a dolgokra, amiknek talán abban a pillanatban nem volt akkora jelentősége mint most, mikor nagy szükség van rájuk. Reggel felkelünk akkor is, ha a Nap nem kel velünk. Mind hősök vagyunk! Emberek egy hősök nélküli világban!" - Bata Gergő (szerkesztő)

Gratulálunk az alkotóknak, a hősöknek, az embereknek egy hősök nélküli világban... ( Ez egy nagyon szép gondolat Gergő !) Szívesen támogatjuk kezdeményezéseteket, hiszen nagyon fontos tartjuk, hogy a szavakba öntött léleknek is helye legyen, lehessen...


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.