Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Augusztus 02. 10:34, szombat | Helyi

Finisben a kohó

Finisben a kohó

Dunaújvárosban szinte mindenki megkönnyebbült, amikor Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr cégvezetője bejelentette, hogy felújítják az I. kohót, s az elkészültének augusztus 20-t jelölte meg.

Az utóbbi időben emblematikussá vált a kohó léte vagy nem léte. Ugyanis ha nincs kohó-felújítás, akkor nem is lesz kohó. Kohó nélkül pedig nincs folyékony fázis, folyékony fázis nélkül pedig több száz munkahely kerül veszélybe. Így a kohó felújítása munkát, megélhetést, biztonságot jelent,és nem csupán az ott dolgozóknak.
- Itt van augusztus, a határidő közeledik – fordultunk dr. Mezőközy Andráshoz, az ISD Dunferr HR-igazgatójához.
- Minden rendben van, a kivitelező szlovák Termostav Mráz már elvégezte a szerződésben rögzített feladatokat, most már a mi dolgozóinkon van a sor. Folytatják az üzembe helyezés előkészületeit. A többi között a torokzáró szerkezet beépítésén , a hűtővíz-rendszer, és a csatorna-rendszer tűzálló-bélésén dolgoznak.
- Megközelítőleg 10 millió euró a beruházás értéke, amely csak egy eleme az idei vasműs beruházásoknak – folytatja a HR-igazgató. - Ugyan pusztán gazdasági indokok nem szóltak a felújítás mellett, de a helyi menedzsment mindent elkövetett, hogy meggyőzze a tulajdonosokat, hogy más szempontokat is figyelembe véve, járuljanak hozzá a kohó-felújításhoz. Nagy örömünkre szolgált, hogy ezt sikerült elérni, s azt is, hogy most már meg is valósul. De nem áll le a karbantartás, és a felújítás az év hátralévő részében sem. Ősszel a meleg-hengerműben lesz egy negyvenöt napos leállás , ott is azokat a beruházásokat folytatjuk, amelyekről még a válság előtt döntést hoztunk.


- Ha már válság, hogy az áll az acélpiac?
- Bár az első negyedévünk egészen jól alakult, de sajnos nem volt ennyire kedvező a folytatás. Nem az elképzeléseinknek megfelelően alakulnak az árak, s nem segíti a gazdálkodásunkat a forint-euró árfolyam sem. Ezekre a folyamatokra sajnos nincs ráhatásunk, alkalmazkodnunk kell hozzá.
- Ha már gazdálkodásnál tartunk. A létszám racionalizálás még nem fejeződött be, de most mintha csend lenne ezen a téren…


- Valóban nem sok minden történt mostanában, kivéve talán azt , hogy most fejeződött be a meghirdetett önkéntes dolgozói távozási programunk. A cégcsoportnál 47 dolgozónk élt ezzel a lehetőséggel. A programhoz csatlakozóknak a hat havi mellé plusz négy hónapi bérnek megfelelő végkielégítést adtunk. Természetesen azon területeken dolgozók élhettek ezzel a lehetőséggel, ahol nem kellett pótolni a távozó munkavállalót illetve külső felvétel nélkül, belső átcsoportosítással meg lehetett oldani a pozíció betöltését.. Így volt olyan jelentkező, aki nemet kellett neki mondanunk. Mindemellett folytatjuk a kiszervezést is, azoktól a területektől válunk meg, amelyek nem tartoznak szorosan véve az alaptevékenységhez. Ez nem jelenti azt, hogy elbocsátunk dolgozókat, csak az érintett területek dolgozói más társaságokhoz fognak kerülni. A szerződéskötéseknél igyekeztünk úgy megállapodni az új munkáltatókkal, hogy a kiszervezett területeken dolgozókat se foglalkoztatásban, se anyagilag hátrány ne érje. Augusztus elsejével a tűzoltóságunk teljes állománya került át a VÉDSZ Kft-hez. De szeretnénk, ha még az idén a salakkezelés és a hideghengermű csomagoló részének kiszervezésére is pont kerülhetne.

Címkék: Dunaferr, HR, Mezőközy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.