Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 19. 08:00, csütörtök | Helyi

\\\"Ha a bukott baloldalon múlna...\\\"

\\\

\\\"Ha a bukott baloldalon múlna, az oktatás ma semmilyen lehetőséget nem kínálna\\\" címmel közleményben reagált a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete a PM sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A Fejér megyeiek nem kérnek többet ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették az országot és eljátszották a fiatalok jövőjét. A bukott baloldal szétverte az oktatási rendszert, megduplázta a fiatalok munkanélküliségét és külföldre száműzte őket. Ha rajtuk múlna, ma is kilátástalan jövő várna a fiatalokra.
A baloldal kormányzása alatt százmilliárdokat vont el az oktatásból, több tízezer pedagógust tett az utcára, több száz iskolára tett lakatot. Minden ötödik gyermek funkcionális analfabétaként hagyta el az iskolapadot, a fiatalok szakma nélkül és értéktelen diplomákkal hagyták el az oktatási rendszert. Szétverték a szakképzést is, ami így már köszönőviszonyban sem volt a munkaerőpiaci igényekkel. A bukott baloldal ma is csak üres ígéretekkel szédíti a fiatalokat és erőszakos politikai akciókhoz használja fel őket.
A felsőoktatás ma versenyképes képzést, értékesebb végzettségeket nyújt a hallgatóknak és kiszámíthatóbb, tervezhetőbb működést az egyetemeknek. A vidéki főiskolák is minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy talpra álljanak és segítsék a fiatalokat. Ma 59 ezer diák tanul teljes állami finanszírozás mellett, a hátrányos helyzetű diákokat ösztöndíj program kíséri a diplomaszerzésig. A kormány megújította a hazai szakképzést is, ennek köszönhetően a pályakezdő fiatalok versenyképes munkavállalókként kezdhetik el a nagybetűs életet. A fiatalok kezét ma a diplomaszerzés után sem engedi el a kormány, foglalkoztatásukat adókedvezményekkel, Munkahelyvédelmi Akcióval, Első Munkahely garanciaprogrammal támogatja. Ezeknek is köszönhető, hogy a kormányváltás óta csökkenő pályára állt a fiatalok munkanélkülisége.
Fidesz Dunaújvárosi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.