Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Augusztus 25. 22:36, vasárnap | Helyi

Hankookosokkal megszépült szobák, szertárak és kerítések

Hankookosokkal megszépült szobák, szertárak és kerítések

A segítő szándékhoz adott lehetőséget az új programjával a Hankook azoknak a dolgozóinak, akik önkéntes munkájukkal szívesen segítettek volna egy-egy közintézménynek, közhasznú szervezetnek.

Így szépült meg többek között városunkban a Dózsa György iskola bejárata és a Százszorszép óvoda csoportszobái, a Zengő-bongó bölcsőde vizes blokkja és gondozó helyisége, a Kereskedelmi Középiskola kerítése, a Százszorszép és Csillagvirág óvoda udvara is. Tizenkét segítőszándékú ötlethez biztosított a gyár első alkalommal 2 millió forintot.

A Szivárvány Tagóvodában a négynapos ünnep ellenére nagy a sürgés-forgás. Nem csupán a Hankook önkéntesei, hanem az óvoda dolgozói, s máshol dolgozó szülők, s azok rokonai is besegítettek, hogy mire ősszel jönnek a kicsik, minden szép legyen. A projekt elindítója Sipos László volt, aki a Hankoook Házban dolgozik, s két kisgyermeke is ebbe az óvodába fog járni:
- Nekem az volt a fontos, hogy valami olyan ügyet keressek, ami a gyerekekért van, amivel a gyerekeknek segíthetünk. Amikor eljöttem beíratni a kicsiket beszélgettem az Tóth Ferencné vezetőnővel, aki elmondta, hogy a csoportszobákra bizony ráférne a festés. Megcsináltam a költségvetést, megírtam a pályázatot, néhány barátom, meg a testvérem is csatlakozott hozzám, aki szintén a Hankookban dolgozik, s már el is kezdhettük a munkát.
- Könnyen talált segítőket?
- Természetesen. Akiket megkérdeztem, igent mondtak. Volt, aki csak azért, mert szeret segíteni, van olyan is, akinek én fogok segíteni az ő önkéntes munkájában. Visszaadom a szívességet.
Precízen szakavatottan megy a festés, pedig nem ezzel foglalkoznak, de ahogy mondják, egy magyar férfinak nem okoz gondot ilyen fajta munka elvégzése, hiszen otthon mindegyik fogott már ecsetet a kezébe. A Szivárvány óvoda dolgozói nagyon örülnek a segítségnek. Szörppel, szendviccsel, kávéval látják el a munkásokat, s persze maguk is részt vesznek a felújításban. Az arborétum-kert, a zöld óvoda most már nem csak tartalmában korszerű, gyerekközpontú, hanem a 100 kisgyereket friss tiszta, jó illatú csoportszobák várják szeptembertől.

A 12 projektben majdnem 100 hankookos vett részt, illetve nem csupán ők. A hagyományteremtő céllal elindított program segítségével a Hankook helyi közösségek iránti elkötelezettségét és jószomszédi viszonyát kívánja erősíteni. Ahogy a megszépült iskolákat, óvodákat, bölcsődéket nézzük nem hiábavaló a szándék.
A Százszorszép óvodában a kerítés és az udvari játékok szépültek meg. A program hankookos kezdeményezője Tóth Ferenc elmondja,hogy közösséget teremt a munka: - Nem csupán a kollégáim vesznek részt a munkában, hanem másik szülők, óvónők, sőt a környező házakból is jönnek segíteni. Az egyik lakó még ebédet is hozott nekünk. A jó ügyek megtalálják a jó embereket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.