Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 12. 23:36, csütörtök | Helyi

Hatvan éves a DLSZ

Hatvan éves a DLSZ

Több, mint hatvan évvel ezelőtt alakul a város legnagyobb létszámmal rendelkező szervezete, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Nemcsak az ország egyik legnagyobb tömegsportbázisa, ahol a fiatalok és felnőttek, tanulók és tanárok, mérnökök és munkásemberek, orvosok és művészek, ha csak tehetik, focicsukát húznak és a világ legnépszerűbb sportját, a labdarúgást játsszák. Mostanra sok lett a feladat sokrétű a munka, így az elnökséget különböző bizottságok segítik. Az amatőr labdarúgók számos rendezvényen, programon keresztül támogatták eddig is a rászorulókat, betegeket, vagy az őket segítő intézményeket. Ezek a megmozdulások már nemcsak a labdarúgásról, hanem a DLSZ 1517 igazolt játékosának társadalmi felelősségérzetéről is szóltak. A munkájuk elismeréseként idén Dunaújvárosért Díjban részesültek és ez, Kalácska András elnök szerint az elődök teljesítményét is dicséri:
- Nagyon köszönjük ezt a magas kitüntetést! Városunk vezetősége ezzel az évek óta tartó nagyon kemény munkánkat díjazta ezzel, melyet mindannyian szabadidőnkben, a közösség javára végzünk. A labdarúgás által naponta rengeteg embert mozgatunk meg, akik hétről hétre remek mérkőzéseken küzdenek meg egymással. Városunkban látszik a sportágak fejlődése, hiszen az idén remekül szerepelt a DPASE nagypályás labdarúgó együttese, a futsal csapat, a kézilabdázóink, röplabdásaink, a jégkorongozóink, és még sorolhatnám tovább a sikereket.
Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, az év végéhez közeledve fáradnak, de nincs megállás:
- Holnap újult erővel folytatjuk a megkezdett munkát. A Dunaújvárosért Díj arra serkent bennünket, hogy még jobban, még többet dolgozzunk városunk lakóiért. Köszönjük, hogy fenntartónk, Dunaújváros önkormányzata mögöttünk állva, segít bennünket. A szövetségen belül felismertük azt, hogy összefogással a labdarúgáson túlmutató, a társadalmunk számára is példaértékű tevékenységeket tudunk megvalósítani. Újabb céljaink is vannak, de a legfontosabb, hogy még több fiatalt tudjunk bevonzani közösségünkbe.

Szárszó Lajos

Címkék: értékelő, évzáró, dlsz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.