Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Augusztus 12. 07:15, kedd | Helyi

Hogy halad a Városháza tér?

Hogy halad a Városháza tér?

A vége felé közelít....

"Dunaújváros belvárosában a KDOP-3.1.1/D1-12-k-2012-0001 számú, „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” c. pályázat keretében augusztus 11-től a következő munkálatok várhatóak:


• Körforgalom: A 3. ütem folyamatban van, mely a körforgalom környéki parkoló építéseket jelenti. A parkolók kivitelezése augusztus végére készül el, így a komplett körforgalmi projektrész is.
• Polgármesteri Hivatal „C” szárny: Tovább folytatódnak a villamos és gépészeti munkálatok, a belső szakipari munkák (szárazépítés, festési munkák, lakatos munkák, hideg- és melegburkolási munkák) és egyéb belső szakági szerelések. A tetőszigetelés javítása megtörtént, az építmény beázás mentes. A nyílászáró szerkezetek beépítése befejezési stádiumban van. A homlokzattisztítási munkák befejezésre kerültek. Elkezdődött a multifunkciós előadóterembe kerülő akusztikus burkolat tartószerkezetének építése és az álmennyezet építése.
• Városháza tér és sétány: A vasbeton műtárgyépítési munkák befejeződtek. A medence és környezetének vasbeton szerkezete elkészült. A földmunkaszintek és tükörkészítés befejezés előtt van, ennek folytatásaként pedig a szegélyezés és térburkolások nagy ütemben haladnak. Elkészült a Korányi sorház járdája, és a Városháza előtt is részben az új térburkolaton vezet már az ideiglenes gyalogos útvonal.
• Játszótéri kiszolgáló épület: Folytatódnak a homlokzatburkolási munkák (oldalfalak). illetve folyamatosan A belső szakipari munkák befejezés előtti stádiumban vannak.
• Játszótér: Leszállításra kerültek a játszóeszközök. A terület tükör készítése a végéhez közeledik. A játszóeszközök összeszerelése és elhelyezése a kiviteli terveknek megfelelően nagy ütemben halad.
• Parkolók: A parkolók 98%-ban elkészültek, de a lakosság még ezeket nem használhatja.

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy életbe lépett a Dunaújváros, Aranyvölgyi út – Vasmű út – Tanács utca körforgalmú csomópont építésének III. üteme, a forgalom ezután a már elkészült új körforgalmon keresztül bonyolódik a Tanács utcai ki-be hajtó kivételével. Ez csak a 3. ütem befejezése után kerül átadásra.
Kérjük a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra!
A Városháza tér előtti parkolók megszűntek, illetve a múzeum környéki területet egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárták. Ideiglenes parkolók kialakítására az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán került sor. Kérjük, hogy ezen a területen fokozott figyelemmel közlekedjenek, mivel a kivitelezéshez használt munkagépek gépparkja is itt került kialakításra.
Áthelyezésre került a felvonulási terület a Széchenyi park kavicsos részére, és megkezdődött a Városháza mögötti parkoló felújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.