Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 23. 17:14, szerda | Helyi

Indul a Junior Röplabda EB városunkban

Indul a Junior Röplabda EB városunkban

Röplabda férfi U20-as válogatottak Dunaújvárosban küzdenek meg hétvégén az Európa-bajnoki kvalifikációért.

A mieinknek Szerbia, Szlovénia és Finnország legjobbjaival kell felvenniük a versenyt azért, hogy kijuthassanak az Eb-re. Ehhez a csoport első helyén, vagy a pótselejtezőért a második helyen kell végezniük.
Tomanóczy Tibor tanítványai a felnőtt bajnokság végeztével a lehetőségekhez képest alaposan felkészültek a dunaújvárosi rendezésű Junior Röplabda EB selejtezőre. Első körben az ausztriai Steinbrunban edzőtáboroztak, ahol három edzőmérkőzést vívtak a sógorok korosztályos csapata ellen. A gárda egyik legjobbja, a feladó Török Roland még a felkészülés során sajnálatosan megsérült (meghúzódott a bal lapockája melletti izom), így az edzőmeccseken nem tudott részt venni. Talán nem is csoda, hogy az ő kiválása után a mieink mindhárom alkalommal vereséget szenvedtek, de Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány elmondása szerint örömteli volt az, hogy az utolsó meccsen már javuló formát mutattak a fiatalok. - A második meccsen nagyon gyengék voltunk, mind mentálisan, fejben, mind játékban, de a harmadik meccsre a fiúk felfogták, hogy Európa-bajnoki selejtezőtornára készülünk - magyarázta Tomanóczy.
A három napos ausztriai „kirándulás” után már a jövő heti selejtezőtorna helyszínén, Dunaújvárosban folytatta a felkészülést az U20-as férfi válogatottunk. A szövetségi kapitány szerint a fiúk kicsit fáradtak, hiszen már két hete, napi hat órát tréningezve készülnek a nagy megmérettetésre. Az azonban dicséretként hangzott el, hogy mindenkivel elégedett, hiszen mindannyian tejes erőbedobással edzettek, és szerencsére városunkban a körülmények is kiválóak.
A felkészülés alatt csapatunk azzal a cseh csapattal is megmérkőzött, akik az augusztus végén, a Szlovákiával közösen megrendezendő Európa-bajnokság társrendezői, így ezért nekik nem kell selejtezőt játszaniuk. Nagyon erős csapatuk van, akik megnyerték az idei korosztályos MEVZA-tornát, A találkozó után a fiúk kaptak egy kis pihenőt, így a Húsvétot otthon töltötték, de a felkészülést már hétfő délután folytatták.
Az első igazi megmérettetésre a szerbek ellen kerül sor április 25-én, pénteken. Nehéz csoportba kerültek a magyarok. - Az alapvető célkitűzés az, hogy mindent adjunk ki magunkból. Hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk. Lehet, hogy csak a tisztes helytállásra, de akkor is az a cél, hogy izzasszuk meg az ellenfeleinket. Bár nagyon erős a csoport, azért ennél merészebb terveink is vannak, hiszen szeretnénk azért az első két hely valamelyikét megcsípni, de legalább a harmadik helyre odaérni - mondta Tomanóczy Tibor.

Továbbjutás

A csoport első helyén végző gárda kvalifikálja magát az augusztus végén Csehországban és Szlovákiában kezdődő U20-as Európa-bajnokságra, míg a csoportmásodik júniusban még játszik egy pótselejtezőt egy másik csoport második helyezettje ellen. Ennek a párharcnak a győztese jut még ki az Eb-re.

A dunaújvárosi Eb-selejtezőre készülő keret

Banai Máté, Bene Róbert, Blazsovics Péter, Gacs Dániel, Gebhardt Áron, Gebhardt Norbert, Gönczi Imre, Guzmics Richárd, Kholmann Norbert, Kiss Dániel, Krupánszki Olivér, Pádár Krisztián, Sárik Martin, Stefanovics Krisztián, Sow Ábrahám, Tar Szabolcs, Tigyi Tamás, Török Patrik, Török Roland.

A torna programja


Április 25. péntek
17.30 Szerbia – Magyarország
19.30 Finnország – Szlovénia

Április 26. szombat
17.30 Magyarország - Szlovénia
19.30 Szerbia –Finnország

Április 27. vasárnap
17.30 Magyarország - Finnország
19.30 Szerbia –Szlovénia

A mérkőzések helyszíne a Dunaújvárosi Sportcsarnok. Az EB selejtező belépő díjaiból származó teljes bevételt a dunaújvárosi röplabda utánpótlás fejlesztésére ajánlotta fel a Magyar Röplabda Szövetség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.