Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 07. 19:09, csütörtök | Helyi

Járható a Pincesor

Járható a Pincesor

A Pincesor viszontagságos közelmúltja úgy tűnik, hogy nyugvó pontra kerül.Képünkön még az utolsó simításokat végzik, de ez mára már a múlté.

A nem túl frekventált út, hosszú időn keresztül tartó kiesése mutatott rá arra, hogy a Római városrész gyakorlatilag átjárhatatlanná válik nélküle, s az Aranyvölgyin hosszasan kígyóztak az autók, ha délutáni csúcsforgalom volt.


Ennek remélhetően egy időre – legalábbis a jegesesedésig - vége. Tegnap átadták ismét a forgalomnak az utat.

A bonyodalmak a nagy tavaszi esőzések idején kezdődtek. Megmozdulhatott a löszfal, s emiatt eltört a 400-as csővezeték. Ez az egyik vezeték, amely a Szalki-szigetről a kitermelt nyersvizet a tisztítóba juttatja. Az utat felbontották, a csövet javították, de alig adták át, az öreg vezeték újabb helyen tört el. Ekkor már a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. úgy látta, nem érdemes toldozgatni, hanem az egész szakaszt cserélni kell. 194 méter hosszan fektettek le új vezetéket, illetve új nyomvonalat is ki kellett építeni, mert a régi időnként a telkeken belül is haladt. Ha már nagy munkába fogtak, ezzel egy időben megterveztek és lefektettek egy 200-as ivóvíz-vezetéket is, hogy az ingatlan tulajdonosoknak legyen lehetőségük vezetékes vízhez jutni. Mindemellett az Öreg-hegy löszfala is megmozdult, így ott is megrepedt a vezeték, amit a javítás után előbb-utóbb szintén cserélni kell. Így, hogy ne kelljen újból bontani a Pincesort, az Öreghegyi útra történő rákötést is kicserélték.


Pikóné Perjési Irén, ügyvezető elmondta, hogy a társaságnak 19 millió forintjába került a Pincesor felújítása, s a járulékos beruházások elvégzése. S reményét fejezte ki, az útburkolattal együtt azon a részen a szolgáltatás is megfelelő és biztonságos lesz ettől kezdve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.