Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Március 20. 21:55, csütörtök | Helyi

Készül az új városközpont - képekkel

Készül az új városközpont - képekkel

2013. szeptemberében 1,8 milliárd forintos Uniós támogatással kezdődött el Dunaújváros Megyei Jogú Város Városháza terének felújítása. A projekt keretében egy igazi városközponttal gazdagodik városunk.

A kivitelezési munkálatok folytatását 2014. március 19-én sajtóbejárás keretében mutatta be a média, s ezáltal Dunaújváros lakóinak Sági Péter, a projektet lebonyolító DVN ZRT vezérigazgatója.

Teljes erővel folyik a Városháza tér átalakítása. Szeptember végén kezdődtek meg a külső helyszíneken is a kivitelezési munkálatok, s most március közepétől a Városháza teret is munkagépek lepték el. Természetesen az időjárás függvényében a munkák ütemezése átalakulhat, de az előzetes tervek szerint minden elem elkészül legkésőbb 2014 augusztus végéig. A vezérigazgató optimista, úgy látja, hogy már nyárra birtokba vehetik az újvárosiak a teret és a körülötte lévő létesítményeket.

Elsőként a Vasmű út – Aranyvölgyi út – Tanács utca találkozásánál létesülő körforgalmi csomópont és parkolók kiépítési munkálataival kezdtek a kivitelezők. Egyelőre még csak nehezebb a közlekedés, hiszen az új parkolók döntő többsége még nincsenek kész, de ígérete szerint az eddigieknél százzal több parkolóhely áll majd az autóval közlekedők rendelkezésére.

Városháza tér és a sétány kialakítása is látványos szakaszához érkezett, a közművek kiváltása után az aszfaltburkolatot szedik fel, s felépítik a tér közepén a szökőkutat, díszburkolatot kap a sétány, amely kivezet egészen a felső-Dunapartig.

Október folyamán kezdődött az eddig Anyakönyvi Hivatalként működő Október 23. téri épület részleges elbontása és a megmaradó épületrész kormányablakká történő átalakítása, az épület, s az előtte levő parkolók április 4-re elkészülnek. Ha minden jól alakul, akkor két hét múlva már onnan történik az ügyintézés.
A polgármesteri hivatal „C” szárnyának átalakításánál van egy kis fennakadás.
Nehezíti az átépítést az a tény, hogy az épület korabeli kivitelezése nem volt összhangban a terveivel, azaz nem a terveknek megfelelően történt akkortájt a felépítése, ezért statikai problémák adódtak.

Ütemezésnek megfelelően történik a leendő parkolók, a játszótér és a sportpálya kialakítása a Duna-parton. A Máltai Szolgálat által üzemeltett játszótér a környéken egyedülálló szolgáltatásokat nyújt majd. Zárt, őrzött, s a szülőknek lehetőségük lesz a kiszolgáló épületben tisztába tenni, megmosdatni gyermeküket. Szakképzett pedagógusok felügyelnek és játszanak majd a kisgyermekekkel.
S egyelőre még a feltört beton újrahasznosítása látszik, de hamarosan egy futball-pálya lesz a játszótér mellett, ahol a nagyobbak sportolhatnak, edzhetnek. Természetesen- hangsúlyozza a vezérigazgató – az építkezés alatt a városlakók türelmére és együttműködésére szükség van, de remélhetőleg a felújított tér, majd mindezért kárpótol bennünket. A környékben lakókat képviselő önkormányzati képviselővel, Lőrinczi Konráddal, és a társasházak közös képviselőivel is folyamatosan tartják a kapcsolatot, de a fejlesztésekről bővebb információt a www.dvnzrt.hu oldalon olvashatnak ill. a info@dvnzrt.hu email címről kérhetnek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.