Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 17. 15:33, csütörtök | Helyi

Két diákunk kapott érmet a miniszterelnöktől

Két diákunk kapott érmet a miniszterelnöktől

Két első és két második helyezést értek el a Dunaújvárosban tanuló diákok az idei országos szakmai versenyek döntőjében, a hetedik Szakma Sztár Fesztiválon.

A díjakat Orbán Viktor miniszterelnök adta át az első helyezetteknek. A kamara bábáskodása alatt tartott versenynek a Kőbányai vásárváros adott helyet. Nem csupán a szakmák legjobbjainak megmérettetése zajlott, hanem egyfajta kedvcsinálót is rendeztek hazánk végző általános iskolásainak, hiszen ahogy a verseny mottója szólt: Egy jó szakma felér egy diplomával.
Orbán Viktor, miniszterelnök is hangsúlyozta beszédében, hogy Magyarország számára fontos versenyelőnyt jelent a jól képzett munkaerő megléte. A jövő nemzedéke a Szakma Sztár Fesztivál helyszínén várta a díjátadást. Idén tizenegy Dunaújvárosban tanuló fiatalért izgulhattunk. A géplakatosok között Fáki Axel Csaba, a hegesztőknél Szarka Zoltán ért el első helyezést Dunaújvárosból ( Dunaferr iskola tanulói, képzési helyük az ISD Dunferr Zrt.), és magától a miniszterelnöktől vehették át a legcsillogóbb érmet. Két második helyezettünk is lett, a Hild iskola két diákja, Csöngedi Richárd magasépítő technikusként ért el második helyezést, a festő, díszítő, mázoló és tapétázó szakmában pedig Csikós Tamás.


A VII. Szakma sztárjai versenyen született még három negyedik, három ötödik és egy hetedik helyezésünk, amelyekre oktatási intézményeink ugyanúgy büszkék lehetnek, mint városunk lakói. Ráadásul a végzős diákok nem csupán egy maradandó élménnyel lettek gazdagabbak, de ahogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta az eredményhirdetésen; a padsorokban helyet foglaló versenyzők már szakmunkások, hiszen a versenyek résztvevőinek nyolcvan százaléka teljesítette az elvárt szintet, mentesül a szakmunkásvizsga (vagy annak adott része) alól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.