Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Április 27. 15:30, hétfő | Sport

Kis Ádám: Dobogón Humpolecben

Kis Ádám: Dobogón Humpolecben

Egy sikeres Humpoleci Autocross FIA CEZ versenyen vagy túl csapatoddal a Levianus Motorsporttal.

Egy igen technikás pályán két időmérő, három előfutam, és egy döntőt teljesítettél a Mitsubishi EVO Colt-tal a Humpoleci Autocross pályán április 25-26-án.

Megosztanád a portálolvasókkal, hogy miként jutottál el az előkelő harmadik helyig?
- Sajnos igen nehezen indult a hétvégénk, az autóval sem voltam összeszokva, a pályát sem ismertem, az időmérőm sem sikerült igaz jóra.

A második időmérőn javítottunk ugyan, a többiek rontottak. Mi voltunk az egyedüliek, akik javítottunk, de ez is kevés volt, mert így is az első előfutamban a harmadik sorból tudtunk rajtolni.

Azt gondolom, hogy egész jól sikerült a rajt, jól tudtam helyezkedni, viszont volt egy kis baleset előttünk, így az utolsó helyre estem vissza. Az utolsó előtti helyre tudtam a Coltot behozni, így a szombati nap keserédes volt.

A vasárnapi napunk is kisebb problémákkal indult, mert a második futamban berobbantotta a szélvédőmet egy szikla, mert nem kőnek nevezném. Kettétört az ablaktörlő lapátom és a szerkezet is, amit nagy nehezen megjavítanunk.

A második előfutam egész jól sikerült, mert az autót a negyedik helyre be tudtam hozni.
Ez már bizakodásra adott okot.
Aztán jött a fekete leves, mert a kiírás szerint elődöntő lett volna, mivel sokan kiestek a futamokon ezért csak döntőt rendeztek.
Így az utolsó rajtpozícióba állhattunk fel, a tizedik helyre.

A döntőről annyit, hogy szerintem egész nap akkor autóztam a legjobban.
A rajtot nagyon jól elkaptam, az első kanyar után már az ötödik helyen autóztam. Volt még egy előzésem a harmadik körben. Ott sikerült megelőznöm a cseh Rostislav HILSE-t, aki egy Subaru Imprezával versenyzett.
Majd az utolsó előtti körben, a harmadik helyen álló Miroslav NEUMANN-nak eltört a jobb első féltengelye, és keresztbefordult a pályán.
Így már a harmadik helyen találtam magam, és behoztam a Coltot a dobogóra.

A versenyen folyamatosan tudtam gyorsulni, ez bizakodásra ad okot a Seelow-i Autocross Európa bajnoki futam előtt.

Szép teljesítményt nyújtottál a hétvége folyamán, bejöttél az előkelő harmadik helyre. Elégedett vagy ezzel az eredménnyel?
-
Az egész nappal nem vagyok elégedett, a döntőben nyújtott teljesítménnyel igen.

Találkozunk a Seelow-i Autocross EB-n, május nyolcadikán!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.