Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. December 15. 19:11, csütörtök | Helyi önkormányzati

Közgyűlés díjakkal, sok vitával

Közgyűlés díjakkal, sok vitával

Az év utolsó közgyűlésén két orvos kapott \\\\\\\"Dunaújváros Egészségügyéért\\\\\\\" Díjat és fontos, olykor nem kellemes döntések is születtek.

Ünnepi kezdéssel, a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának karácsonyi hangulatot teremtő énekével kezdődött az év utolsó közgyűlése.
A folytatás ugyancsak felemelő volt. Cserna Gábor polgármester átadta Dunaújváros önkormányzata elismeréseként a „Dunaújváros Egészségügyéért” Díj-at dr. Bazsa Sándor főorvosnak, a Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztálya vezető főorvosának, valamint dr. Baráth Károlynak, a Szülészet-nőgyógyászati osztály főorvosának.

Dr. Bazsa Sándor, a Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa, orvosi diplomáját 1975-ben Marosvásárhelyen, míg szülész-nőgyógyász szakorvosi képesítését 1980-ban Bukaresten szerezte. 1996 novemberében az orvostudományok kandidátusa címet,
1997 év végén Ph.D fokozatot nyerte el, majd 1999-ben onkológiából tett szakvizsgát Budapesten. Munkáját Szatmárnémetiben kezdte, majd 1989-től 1993-ig a Szent Pantaleon Kórház szülész-nőgyógyászati osztályán dolgozott. 1993 őszétől 1995-ig vállalkozó szülész-nőgyógyászként gyakorolta szakmáját, majd ezt követő két évben főorvosként és osztályvezető főorvosként dolgozott Vásárosnaményben. 1996 decemberétől a Péterfy Sándorutcai Kórházban főorvosi munkakörben tevékenykedett.
2001 januárjától a Szent Pantaleon kórház Szülészet-nőgyógyászati osztályának osztályvezető-főorvosa. 10 éves vezetői működése alatt az osztály lényeges minőségi változásokon ment át. Az építészeti munkálatok forrásainak megteremtéséhez jelentősen hozzájárult a 2003. évben
létrehozott alapítvány. Felújították a szülőszobát, bővült és korszerűsödött a műtők műszerparkja. Kialakították a betegek kényelmét szolgáló új kórtermeket és a VIP kórtermeket Az osztály és a szakrendelők számítógépeit is sikerült lecserélniük.
A főorvos úr remek szakmai kapcsolatot alakított ki a németországi Ambergi Női Klinika vezetésével. A klinika jó állapotban lévő készletéből ágyakat, textíliákat és egyéb ápolási eszközöket ajándékozott az osztálynak, ahol a szakmai színvonal emelése céljából több intézkedést is végrehajtott. Megteremtette a szülészeti epidurál fájdalomcsillapítás teljes körű
feltételeit, szűkebb körben megszervezte az alternatív szülési mód biztosítását. Császármetszésnél új műtéti technika alkalmazását vezette be, melyek biztonságosabb, gyorsabb gyógyulást elősegítő, gazdaságosabb eljárások.
A szakmai munka javulásának következménye, hogy ellátási területünkön a korábban tapasztalt megközelítően 40 százalékos betegelvándorlás lényegesen lecsökkent, sőt területen kívüli betegek nagyobb számban keresik fel az osztályt.
Eredményeiért, valamint a város lakosságának színvonalasabb ellátásáért tett intézkedéseinek elismeréseként érdemelte ki a „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat.
Dr. Baráth Károly, a Szent Pantaleon Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa, 1974-ben szerezte orvosi diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Pályája során mindvégig a dunaújvárosi kórházban dolgozott, munkahelye rövid aneszteziológiai és intenzív osztályos kitérő után, 1975. január elsejétől folyamatosan a Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály. E tárgykörből 1979-ben tett szakvizsgát. Adjunktusi kinevezését 1985-ben, főorvosi kinevezését pedig 2002-ben kapta.
Kezdő orvosként bekapcsolódott a nőgyógyászati rákszűrés kiterjesztését szorgalmazó munkába, melynek eredményeként ma már nem történhet nőorvosi vizsgálat rákszűrés nélkül.
Részt vett a terhestanácsadás, a teljes körű terhesgondozás megszervezésében, a rendszeres terhességi ultrahangvizsgálat bevezetésében. A szülészet-nőgyógyászati ultrahangvizsgálat terén a legmagasabb szintű képesítéssel, „C” vizsgával rendelkezik, melyet a Szent Pantaleon kórházban elsőként szerzett meg. A magzati ultrahangvizsgálat területén elsajátított szakértelmét szakmai körökben is nagyra becsülik.
Minden műtéti tevékenységben részt vesz, jártasságot szerzett az endoszkópos, laparoszkóposbeavatkozásban. Számos előadással szerepelt hazai és nemzetközi kongresszusokon, publikációi országos lapokban is megjelentek.
Kórházunkban, területünkön is széles szakmai körben elismert szakember, munkája kiemelkedő.
Körültekintő, empatikus és kimagasló színvonalú orvosi tevékenységének, kollegiális magatartásának, adományozta a közgyűlés közvetlen egyéniségének elismeréseként a „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat.

(Kezdő képünkön Gombos István humán alpolgármester, Cserna Gábor polgármester, dr. Bazsa Sándor, dr. Baráth Károly és Lőrinci Konrád, a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság elnöke, aki pohárköszöntőt mondott a kitüntetettek tiszteletére)

***********
A nyílt ülés érdemi munkája 50 napirendi pontot érintett, mert az év első dunaújvárosi újszülöttjének támogatásáról szólót és a többségi tulajdonú önkormányzati cégek vezetőinek javadalmazását érintő képviselői indítványt törölték a tárgysorozatból.
Harmadik felemelő fordulatot a polgármester elismerő gratulációja eredményezte. Ezt Szabó László a helyi TV főszerkesztője kapta ünnepi emléklappal egyetemben, amit a nyíregyházi szervezők állítottak ki.

Nyíregyháza idén elnyerte a Magyar Dal Fővárosa címet, és ennek okán arra kérték ország valamennyi települését, hogy csatlakozzanak a „Nyíregyházával dalol az ország” – nevű kezdeményezéshez.
Dunaújváros is csatlakozott. Nálunk is este 8 órakor felcsendült a „Tavaszi szél vizet áraszt” kezdetű népdal a Molnár László Emlékparkban.
A közös éneklésről TV felvétel készült, és a többi város felvételeivel együtt egy közösségi portálon mutatták be azokat, ahol szavazhattak rájuk.
A dunaújvárosi összeállítás a magyarországi városok több mint 40 felvételből a szavazatok, és a nyíregyházi szervező munkacsoport döntése alapján a II. helyezést érte el.
A legjobb videókat két kategóriában értékelték. Ennek megfelelően: 1. Makó, 2. Dunaújváros, 3. Miskolc, Különdíjas: Zagyvarékas.

Határon túli kategória: 1. Zenta (Szerbia), 2. Isztambul (Törökország), 3. Lisszabon (Portugália)
Különdíjas: Székelyudvarhely (Románia).

%%%%%%%%%%%%

Megvonták tőle a szót

%%%%%%%%%%%%

A közgyűlés további része már tényszerű, gyors (némelykor túl gyors) és elégedetlenséget kifejező vitát generáló is volt.
A legélénkebb vitát a 17 napirendi pont (2012. évi költségvetés koncepciója II.) igen gyors lezárása és megszavaztatása okozta. Ugyanis mire több képviselő meg nyomta a hozzászólás gombot, már megtörtént a szavazás. Tóth Kálmán a következő napirendi pontnál mégis elkezdte mondandóját, mire megvontat tőle a szót a polgármester. Szabó Zsolt ugyancsak kifogásolta, hogy nem volt módja véleményének kifejtésére.
Később több napirendi pont esetében, és a kérdések elhangzásakor is visszatért néhány képviselő a hozzászólás lehetőségének lehetetlenségére, sőt arra is, hogy a közmeghallgatás alkalmával sem hangzott el a költségvetési koncepció kiadási tétele, csak a várható bevétel összege. Ugyanezt megkifogásolva Hum László transzparenssel vonult be a közgyűlési terembe. Ezeket a soron következő szünet után a polgármester leszedette, mert a közgyűlés nyilvános ugyan, de hirdetésnek a teremben nincs helye. (mellesleg az infodunaujvaros a közmeghallgatásról szóló beszámolójában közölte a hiányolt fő adatokat, amelyek nyilvánvalóan még nem a végleges számok)

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
A víz-, szennyvízdíjak emelését nem szavazták meg
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Az ivóvíz- és szennyvíz-elvezetési, továbbá tisztítási díjak megállapításától szóló előterjesztés sorsa ellentmondásosan alakult. Az érdekvédelmi szervezetek (amelyeknek véleményezniük kellett a díjemelésről szóló előterjesztést) észrevételezték, hogy a díjszámítás alapját képező képlet hibás. Szó esett arról is, hogy 2013-tól a vízközmű törvény új szabályozást vezet be a területen.
Kifogásolták, hogy a DVCSH Kft. nem adja át anyacégének (DVG Zrt.) a szükséges adatokat. Szepesi Attila gazdasági alpolgármester sürgette, hogy szűnjön meg az az állapot, hogy valamely cég nem teljesíti azt, ami a kötelessége. Evégett az éves beszámolóikat a cégeknek március 20-ig kell(!) elkészíteniük, hogy a közgyűlésnek legyen ideje azokat felülbírálni (a törvényes határidő május vége). A szokottnál élesebb vita eredménye, hogy a határozati javaslatot, - amely többek között rögzíti, hogy még a 2008. és 2009. évi hiányolt adatokat sem kapta meg az anyacég és a cég tulajdonosi képviselőjét is felszólította, hogy járjon el ez ügyben, - megszavazta a közgyűlés, ám a díjváltoztatásokról szóló rendelet módosítását nem!
%%%%%%%%%%%%%%%
Jövőre új uszodai belépődíjak
%%%%%%%%%%%%%%%
A Fabó Éva Sportuszoda jövő évi belépődíjait, valamint felújítási tervét is megszavazta a testület. Az uszodai belépők januártól 15 – 20%-kal drágulnak ám ha majd a tervezett Pentele-kártyát bevezetik, a dunaújvárosiak számára a díjemelés 2011-hez képest 5 – 10%-os mértékű lesz.
A most elfogadott jövő évi árak:
Egész napos belépő, felnőtteknek 750 Ft, gyermekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 300 Ft.
Családi jegy (2+2) 1800 Ft.
2 órás jegy felnőtteknek 400 Ft, diákoknak, gyermekeknek, nyugdíjasoknak 230 Ft.
Kedv. nyugdíjas úszás munkanapokon 11 - 13 óra között 80 Ft.
Bérlet 10 alkalomra egész napos felnőtteknek 6750 Ft. gyerm. Diák, nyugd. 2700 Ft.
Bérlet félnapos felnőtteknek 4500 Ft. gyerm. diák, nyugd. 2340 Ft.
Bérlet 2 órás felnőtteknek 3600, gyerm. diák, nyugd. 2070 Ft
Tanórai csoportos diákbérlet 1000 Ft.
Egész tanmedence/óra 4200 Ft.
A szauna díjai nem változnak, az infrakabin árai mintegy 10%-kal csökkennek.
A vízilabda, úszó, búvárúszó és sportiskolai díjakat pedig a többi sportingatlan használatának térítéseivel összehangoltan csökkentik.
Az ivóvíz- és szennyvíz-elvezetési, továbbá tisztítási díjak megállapításától szóló előterjesztés sorsa ellentmondásosan alakult. Az érdekvédelmi szervezetek (amelyeknek véleményezniük kellett a díjemelésről szóló előterjesztést) észrevételezték, hogy a díjszámítás alapját képező képlet hibás. Az is elhangzott, hogy a DVCSH Kft. nem adja át anyacégének (DVG Zrt.) a szükséges adatokat. Szepesi Attila gazdasági alpolgármester sürgette, hogy szűnjön meg az az állapot, hogy valamely cég nem teljesíti azt, ami a kötelessége. Evégett az éves beszámolóikat a cégeknek március 20-ig kell(!) elkészíteniük, hogy a közgyűlésnek legyen ideje azokat felülbírálni (a törvényes határidő május vége). A szokottnál élesebb vita eredménye: a határozati javaslatot megszavazta a közgyűlés, ám a díjváltoztatásokról szóló rendeletmódosítás nem kapta meg a kellő támogatást.

%%%%%%%%%%%%%%
Kulcs szennyvize ide jöhet
%%%%%%%%%%%%%%
Kulcs önkormányzata azzal kereste meg városunkat – egyelőre csak elvi hozzájárulást kérve – hogy a település szennyvizét be tudná-e fogadni a dunaújvárosi tisztítómű, és ha igen, garantálja-e azt Dunaújváros önkormányzata, hogy a díj azonos lesz a városi tarifával? A közgyűlési válasz mindkét kérdésre igen volt.
Még a döntés előtt Pikóné Perjési Irén, a DVCSH Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a városnak is érdeke a kulcsi szennyvíz fogadása. A tisztítómű kapacitása napi 15 ezer m³, a jelenlegi leterhelés 8 ezer m³. Kulcsról a megtervezendő szennyvízvezeték vagy a Százlábú hídnál a Magyar úti átemelőhöz csatlakozhatna (ez esetben a Kulcsról jövő gerincvezeték az Északi városrész kiépítendő szennyvízhálózatának befogadó része is lehetne); vagy az alsó Duna-parti úton az Üdülő sori gerincvezetékhez kapcsolódhatna (utóbbi Táborállás közművesítésénél is szerepet kaphatna). A kulcsi megkeresés hátterében az áll, hogy a rácalmási tisztítómű kapacitása kicsi, a kulcsi többlet szennyvizet (a partmozgás megállítása miatt fontos a terület szennyvízelvezetésének a megoldása).
%%%%%%%%%%%%%%%%
El nem kerülhető díjemelések
%%%%%%%%%%%%%%%%
A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás (amit a Caminus Tüzeléstehnikai Kft. végez) nettó díjai januártól 3,93%-kal emelkednek. Az ÁFA 27%-ra emelése miatt a díjnövekedés átlagosan 6% körüli. Így például a használatban lévő egyedi kémények műszaki felülvizsgálatára, ellenőrzésére és tisztítására vonatkozó díjak a következők: szilárd tüzelésű kémény 1197 Ft/db/év; gáztüzelésű 1059; egycsatornás, mellékcsatornás gyűjtő kémény esetén 780 Ft/szint/év. A beterjesztett ármódosításokat a közgyűlés megszavazta.
Az ÁFA emelés nem hagyta érintetlenül a gyermekintézmények térítési díjait sem. Azokért is többet kell fizetni. Ráadásul az intézményeket terhelő rezsiköltség is módosul ugyanezen okból 6,6 millió forinttal emelkedik, amit a helyi rendelet módosításával korrigált a testület.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Takarékosabb szociális juttatások
%%%%%%%%%%%%%%%%%%

A városi költségvetés terheinek mérséklése érdekében a nem kötelező szociális ellátások körét is szűkíteni kényszerült az önkormányzat. Emiatt módosította az önkormányzat a szociális és gyermekjólétzi intézményekről szóló rendeletés és a szociális étkeztetésben (díjmentesen, illetve kedvezményes térítés ellenében) résztvevők körét. Az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) az Eurest Étterem Üzemeltető Kft.-től átlafosan havi 890 adag ételt rendelt meg. Az állami normatíván és térítési díjon felül ez évi 49,8 minnió forintjába került az önkormányzatnak. Most ezt az adagszámot a helyi rendelet felére (445 adag) csökkentette, az étkezés igénybe vételét pedig az illető jövedelmi helyzete szerint szabályozta 2011. december 19-i hatállyal.
Eddig két olyan szociális támogatást nyújtott a város alanyi jogon, amelyeknél nem vizsgálta a szociális rászorultságot. Az egyik a 10 ezer forint összegű beiskolázási támogatás, amelyet az először első osztályos tanulók szülei kaphattak meg. A másik a méhnyakrák megelőzését szolgáló HPV vírus elleni 3 védőoltásból álló oltóanyag ára. Ez a két támogatási forma a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló helyi rendelet most elfogadott módosításával megszűnik.
Az ESZI két idősek otthonát üzemeltet. Alapszintű a Dunasor 15, húsz férőhelyes emelt szintű ellátást nyújtó a Barátság u. 27 (egykori BVM munkásszálló). Mivel az idősek otthona emelt szintű ellárásának egy főre jutó állami normatívája 2012-ben jelentősen csökken, a közgyűlés döntött a Barátság úti intézmény alapszintű idősek otthonává való átminősítéséről 2012. január 10-ével, a férőhelyszám változatlanul hagyása mellett. E döntésnek megfelelően módosul az ESZI alapító okirata is.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Múzeum,DVG Zrt., sportingatlanok
%%%%%%%%%%%%%%%%%%
A Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága működteti a dunaújvárosi Intercisa Múzeumot. 1996-ban városunk önkormányzata 4 évre szóló együttműködési megállapodást kötött a fenntartó intézménnyel, amit a két fél több ízben meghosszabbított. A szerződés most esedékes meghosszabbításakor azzal szavazta meg a közgyűlés az újabb 4 évre szóló megállapodást, hogy a támogatott népművelői státusz 4 órás legyen, a 2012. évi támogatást pedig 2 millió 945 ezer forintban maximálja.
Elkészült – bizottsági módosításokkal – a DVG Zrt. javadalmazási szabályzata, amely többek között kimondja, hogy prémiumelőleg nem fizethettő ki, útikültség elszámolás tekintetében első osztály nem, csak általános viteldíjat lehet figyelembe venni, a napidíj nem lehet 150%, csak 100. Gépkocsi-használatnál pedig a kulcsos kocsi a megkívánt.
Az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda a megszüntetésre kijelölt Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány munkaszervezete. A közgyűlés arról döntött, hogy a munkaszervezet dolgozóit , munkáltatói jogutódlással a Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. vegye át azzal, hogy a létszám nem hakladhatja meg a 4 főt.
A város sportingatlanjait a DVG Zrt. üzemelteti. Az előző közgyűlés döntött arról, hogy közbeszerzési eljárás keretében új üzemeltetőt választ ki a feladatra, ám az nem valószínű, hogy egy ilyen eljárás a jövő év közepénél előbb lezáruljon. Amíg ez nem történik meg, a DVG Zrt. marad az üzemeltető, de a közgyűlés 2012 január 1-től új térítési díjakat léptet érvénybe. Eszerint az igazolt sportszervezetek, oktatási intézmények a Az önkormányzat által elfogadott
mindenkori térítési díj 40%-át fizetik meg. Kivételek ez alól a sikeresen pályázó látvány spotrgak, ahol külön megállapodás szabályozza a használatot
%%%%%%%%%%%
Nemleges döntések
%%%%%%%%%%%
A kortárs Művészeti Intézetet működtető Modern Művészeti Alapítvány 6 millió forint pótlólagos folyósítását kérte az önkormányzattól, mert nem bizonyult elegendőnek a korábbi évekénél mintegy 40%-kal kisebb támogatás annak ellenére, hogy bevezettek számos takarékossági intézkedést. A közgyűlés forráshiány indokával elutasította a kérést.
Kisapostag azzal kereste meg Dunaújváros önkormányzatát, hogy a sziget egy részének és a rajta álló a Schalbert-háznak az ajándékozási szerződését jegyeztesse be és ezzel tegyen pontot az ügyre. Hivatkoztak arra is, hogy a kikötött feltétel (amely miatt függőben maradt a földhivatali bejegyzés) Dunaújváros hibájából nem teljesült. A megakadt folyamat miatt kár érte a községet. A város közgyűlés ezzel szemben azt mondta ki, hogy a szerződés ellenjegyzése nem történt meg, a község nem indult a szerződésben meghatározott pályázaton. Kimondta azt is, hogy a Schalbert-házra vonatkozó ajándékozási szerződés Kisapostag önkormányzatának felróható magatartás miatt nem teljesülhetett. Emiatt jogalap nélküli a kártérítési igény.
A Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. immár kizárólag önkormányzati tulajdonú gazdasági társasággá vált a helyi kamarával nemrég kialakított egyezség nyomán. A hivatal előkészítette a turisztikai kft. beolvadását a többségi önkormányzati (85%) tulajdonú
Innopark Nonprofit Kft.-be. Noha az illetékes bizottságok támogatták az elképzelést, a közgyűlésen a javaslat nem kapott elegendő számú támogató szavazatot, ezért a beolvadásra nem kerül sor.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
A Dunanett Kft. nem kért közgyűlési felhatalmazást
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Hosszú vita kerekedett a Dunanett Kft által kezdeményezett, kért közgyűlési állásfoglalás megadásából, vagy meg nem adásából, amely biztos hátteret adott volna a Raiffeisen Bank Rt.-vel szándékozott megkötni keretmegállapodásként a Dunanett. Mind az előterjesztés anyagából, mind az elhangzott hozzászólásokból az derül ki, hogy a konzorciális elképzelés több sebből vérzik. A korábban juttatott 300 millióval sem számolt el a Dunanett, ráadásul – az okiratok tanusága szerint - a társulás által alapított Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Zrt. és néhány közszolgáltató gazdasági társaság a Székesfehérváron, 2011. július 28. napján kelt megállapodással konzorciumot hoztak létre Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Együttműködés néven. A konzorcium tagja többek között a Dunanett Kft. A konzorcium tagjai közösen nyújtanak be ajánlatot a pályázati feltételek szerint. A konzorciumi megállapodás megkötéséhez a Dunanett Kft. nem kért közgyűlési felhatalmazást. Az ügyvezetés tehát a konzorciumba történő részvételről saját hatáskörében döntött. A megállapodást a Dunanett Kft. részéről kizárólag Izsák Endre ügyvezető jegyezte, noha a cég társasági szerződése kettős ügyvezetésről szól és az ügyvezetők cégjegyzési joga együttes.
A konzorciumi megállapodás szerint a Dunanettnek 48,8 millió forintot kell befizetnie, továbbá már fennáll 4,1 millió tartozása. Maga a konzorciumi projekt, amely 167 település hulladékgazdálkodására terjed ki, 4,3 milliárd forint, amelyből 300 milliót a konzorciumi tagok állnak (ebből létszámarányosan 48 millió forint a Dunanett kötelezettsége), a 4 milliárd pedig hitel lenne.
A némelykor indulatos, de inkább érvelő hozzászólásokat követően a közgyűlés eljhatárolódott az ügyletben való részvételtől.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%5%%%%%%
A zárt ülésen hozott, a sajtószóvivő által közreadott döntések:
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros főigazgató-főorvosi munkakörérekiírt pályázat elbírálása: A közgyűlés a meghirdetett pályázatot érvényesnek és eredményesnek nyilvánítja. A pályázat nyerteseként Dr. Mészáros Lajost jelöli meg, akit határozott időre 2011. december16-tól 2016. december 15-ig megbíz a Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Dunaújváros főigazgató-főorvosi munkakörének ellátásával.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője kinevezése véleményezése: Barnácz István r. alezredes kinevezésére vonatkozó főkapitányi előterjesztést Dunaújváros Közgyűlése megtárgyalta, és úgy foglal állást, hogy Barnácz István szakmai életútja, megbízott vezetőként tanúsított feladatellátása alapján alkalmas a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetésére. A közgyűlés támogatja kinevezését.

Javaslat a DVG Zrt-ben a vezérigazgató személyének kinevezésére
A közgyűlése a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.-ben a 2011. december 31. napján megüresedő vezérigazgatói állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázatot érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánítja.
A közgyűlése a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatói feladatainak ellátásáraa gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény alapján Oszlánczi Tiborné igazgatósági elnök asszonyt 2012. január 1-től kezdődően 2012. május 31-ig tartó határozott időtartamra
nevezi ki.

Tájékoztató a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft-nél végzett
belső ellenőrzésről: A Belső Ellenőrzési Osztály jelentése a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft. 2006. január 01. és 2011. május 31. közötti időintervallumban történő tevékenységét vizsgálva, számos súlyos gazdasági jellegű szabálytalanságot tárt fel, melyek kárt okoztak a társaságnak és így az nkormányzatnak is.
Ennek okán a közgyűlés utasította a Dunaújváros Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét (Varsányi Viktor), hogy a jelentésbenfoglaltakat a Társaság jogi képviselőjével vizsgáltassa meg abból a szempontból, hogy büntetőjogi, munkajogi, polgárjogi eljárás a feltárt hiányosságok, szabálytalanságok alapján indítható-e. A jogi szakvélemény beszerzésének határideje 2012. január 31.
Bővebb tájékoztatást a jogi szakvélemény megérkezését követően áll módunkban közölni.
Cs.Gy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.