Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Március 26. 16:13, csütörtök | Helyi

Legyen más a szenvedélyed

Legyen más a szenvedélyed

Roadshownak adott a Dunaújvárosi Főiskola otthont.

Igazi függők ők, hiszen folyamatosan élnek vele. Kell, mert nagy a hatás, sok a stressz, mindenhol csak elvárások, kinek a szülő, kinek a család, a munkahely. Erőt és célt kapnak tőle a szürke reggeleken, energiát, ha rosszul mennek a dolgaik. E nélkül kevesebbnek éreznék magukat, ezért nem sajnálják rá az időt, a pénzt. Mindegyikünknek megvan a saját szenvedélye. Sport, művészet , tudomány. Ezek olyan szenvedélyek, amelyekkel nem kevesebb leszel, hanem több. Amelyek nem elszigetelnek, hanem összekapcsolnak.”

A fenti gondolatok jegyében érkezett városunkba csütörtökön a Legyen más a szenvedélyed roadshow, amelynek sajtótájékoztatóján Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár mutatta be azt a programot, amely uniós finanszírozással a Nemzeti Drogellenes Stratégia részeként alternatívákat, követendő példákat mutat fel a legveszélyeztettebb korúaknak, a fiataloknak.

A házigazda nevében Dr. András István, rektor elmondta, hogy a felsőoktatási intézmény nagyon nagy hangsúlyt fektet arra,hogy időben segítséget, támogatást nyújtson azoknak a diákoknak, akik problémával küzdenek: - A Dunaújvárosi Főiskolára diákok járnak, nem Neptun-kódok”.
Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója is részt vett a rendezvényen. A sajtótájékoztatón kiemelte: -A nemzeti bűnmegelőzési stratégia része a fiatalok közötti felvilágosító munka, amely nem tiltásokat tartalmaz, hanem alternatívákat mutat a legveszélyeztetettebb korosztálynak.”
Fogarasy Gabriella, a Nemzeti Család és Szociálpolitikai intézet projetmenedzsere ismertette a programot, amelynek városunk immáron a 48. állomása, s minden hét csütörtökjén más-más városban, városokban mutatják be azt, hogy érdemes szenvedélyül választani a művészetet, a tudományt vagy a sportot.
Cserna Gábor, városunk polgármestere köszöntő szavaival hangsúlyozta: „Azt szeretném, ha Dunaújváros fiatal polgárai tiszta szenvedélyt találnának maguknak, a drogok helyett értelmes célokat kitűzve éljenek tartalmas, boldog életet! Legyen más a szenvedélyük, legyen más a hobbijuk!
Úgy, mint a mozgás, a versenysport, a zene, a művészeti alkotótevékenység, vagy a tudományok művelése. Lássanak jó példákat maguk előtt! Kövessék azokat a sportolókat, zenészeket, akik részt vesznek a programban, teljesítményük révén szereztek hírnevet, példaképek a fiatalok előtt, éppen ezért hitelesen tudják megszólítani őket. Akik nem értek volna el nagyszerű eredményeket, ha káros szenvedélynek hódolnak. Bátran állítom, hogy azokban a családokban, ahol kellően figyelnek a gyerekekre, ahol kialakult a szülő és gyermeke közötti kölcsönös bizalom, kisebb az esélye annak, hogy a gyermek drogok után nyúl. Dunaújvárosban sok ilyen család él. Ahol értelmes célok elérésében támogatja a szülő, a nagyszülő a gyermeket.


A főiskola sportcsarnokában megtartott roadshown számos dunaújvárosi művész, sportoló volt jelen a hazai hírességek - Dj Dominique, a Csillagszemű Táncegyüttes, Stereo2.0 – Leo és az Animal Cannibals mellett.
Major István és Posch Bálint Attila sok más dunaújvárosi fiatalhoz hasonlóan a nézők között foglalt helyet. A Bánki középiskola 9.c osztályos tanulói nem próbálták még ki a drogokat. Illetve egyikük elszívott már egy szál cigarettát, de nem ízlett neki.A két fiú úgy gondolja, hogy a különböző szerek használata nagyban múlik a baráti társaságon. Azon, hogy ciki-e nem cigizni, nem inni, nem füvezni. Elmondták, hogy ők olyan társaságot választottak, ahol nem ezek a menő dolgok. Olvasás, számítógépezés vagy a gitározás. Bálint arra is büszke, hogy neki édesanyját is sikerült a cigarettázásról leszoktatni, addig beszélt vele, amíg el nem hagyta káros szenvedélyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.