Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 15. 20:38, hétfő | Helyi

Meglepően őszinte polgármesteri méltatás

Meglepően őszinte polgármesteri méltatás

Projektzáró és dunaújvárosi példák bemutatása tíznél is több meghívott önkormányzat szakembereinek részvételével. Cserna Gábor polgármester nemcsak köszöntötte a konferenciát, hanem …

Megtelt érdeklődőkkel és vendégekkel hétfőn (2014. 09. 15.) a Dunaújvárosi Főiskola Kerpely Hotel tanácskozóterme a meghirdetett konferenciára, amelynek lényegét Jaksa Gábor vezető tanácsadó, az AAM Vezető Tanácsadó Kft. projektkooordinátora így foglalta össze:

Az ÁROP -1.A5.-2013-2013-0090 kódszámú szervezetfejlesztési projektre Dunaújváros sikeresen pályázott és elnyert közel 40 millió forintot. A most zárásához érkezett projekt lényegében 9 fejlesztési elemet foglal magában a folyamat-fejlesztéstől, a stratégiai átvilágításon, a költséghatékonyság-fejlesztésen át a működési modellek kialakításáig. Célja, hogy segítse az önkormányzatokat abban, hogy az elmúlt években történt rengeteg változás és átalakulás után megtalálják a hatékony működés és a jó közszolgáltatási működés módozatait mind költség, mind hatékonyság, mind szervezeti szinten. Hiszen rengeteg átalakulás történt, az iskolák átvétele a Klebelsberg Intézményfenntartó által, a járások kialakítása, az önkormányzatoktól feladatok és emberek mentek el. Ebben az új helyzetben próbál ez a projekt átfogóan segítséget nyújtani ahhoz, hogy ahol még van teendő, van feladat, azokat segítsük mi is tanácsadóként megtalálni és segítsük ezzel az önkormányzatokat és a polgármesteri hivatalokat.

A most itt megrendezett projektzáró első részében a bemutató Dunaújvárossal, pontosabban a dunaújvárosi specialitásokkal foglalkozott, a dunaújvárosi sajátosságokat és működést néztük meg rövid bevezető előadást követően. A szélesebb környék tíznél is több településéről (Mórtól Kecskemétig) olyanok jöttek, akik e témában szintén pályázatnyertes települések, amelyek hasonló szervezetfejlesztési projektet folytattak le. Azért jöttek, hogy beszámoljanak a projekt révén meghonosított jó megoldásaikról. A konferencia most egy tudásátadásra is alkalmas fórum volt a rövid felvezető előadásokat követően. A délutáni előadáson és rövid konzultáción pedig feleannyi nem nyertes önkormányzatot láttak vendégül a projekt szervezői és házigazdaként Dunaújváros.

Noha köszöntőként a konferencia első perceiben szólalt meg Cserna Gábor, mondandója beillett fajsúlyos zárógondolat csokornak, ezért érdemes ide illeszteni:
Dunaújváros polgármestere azzal kezdte, hogy a most lezajlott a második pályázat volt városunkban, amelynek célja a hivatali szervezetfejlesztés volt. Az előző is egy tanácsadó cég segítségével lebonyolított pályázat volt még az előző ciklusban. Akkor is 40 millió forintot nyert el a város, illetve most is. Akkor én sok értelmét nem láttam az akkori pályázatnak, hiszen nem sok értelmes dolog valósult meg belőle. Most azonban beleolvasva az elmúlt két hét anyagaiba. Bízom benne, hogy a hivatal vezetői, leszűrve bizonyos tapasztalatokat, komoly és hasznosítható eredményekre jutnak e pályázat révén, illetve e program keretében. Hiszen nagyon fontos, hogy ne csak a köztisztviselő kollegák, hanem kívülről nézve a folyamatot, egy város hivatalának működését, a politikusok és még inkább a városlakók mondhassanak véleményt. Ez a pályázat lehetőséget biztosított arra, hogy kérdőíves és egyéb formában Dunaújváros polgárai is elmondhassák, hogy melyek azok a folyamatok, amelyek konkrétan a mi hivatalunkban jól működnek és melyek azok, ahol érdemes és van mit javítani még az itt dolgozó kollegáknak. Ezt magam politikusként is meg tudom erősíteni, hogy sokat javult, kifejezetten sokat javult a hivatal működése az elmúlt négy évben. De bőven van még tenni való.

A továbbiakban arra utalt Cserna Gábor, hogy az esedékes önkormányzati választás után felálló új testülettel a hivatali apparátus segítse elő egy hatékonyabb, polgárbarátabb működés feltételeit. Majd záró gondolatként megköszönte a vendégek érdeklődését és a szervezők munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.