Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 07. 21:56, vasárnap | Helyi

Milpress – levélgyár a városunkban

Milpress – levélgyár a városunkban

A vasútállomással szemben helyezkedik el az épület, mit épület, inkább gyár, ahol az információk levélformát öltenek, hogy útra kelhessenek az ország minden tájára, sőt a határainkon túlra.

A fizikai szemben állás minden szempontból jelen van. Míg a vasútállomásnak tárva nyitva az ajtaja, addig a Milpressbe (így nevezik a „levélgyárat”) ujjlenyomatos a beléptető rendszer. Teljesen jogos és kézenfekvő a védelem itt olyan szenzitív adatok áramlanak és kerülnek feldolgozásra, amelyhez nem lehet illetékteleneknek hozzáférése.
Molnár Gergely a cég ügyvezetője, büszkén vezet körbe az üzemen. A gépek nyomtatják, borítékolják, az informatika elektronikusan szortírozza a leveleket, amelyeket bankok, biztosítók, szolgáltatók megbízásából adnak postára. Az ügyvezető így emlékezik vissza a kezdetekre:

- Egy fővárosi kis két íróasztalos, bérelt irodában kezdtük 2006-ban a húgommal. Révén, hogy a mailer (azaz levelező, így hívják ezt a szakmát) piac összes hazai szereplője budapesti, nem szerettünk volna e furcsa, ám létező versenyhátránnyal megkezdeni tevékenységünket, így mi is a fővárosban jegyeztük be a céget. A nagyvállalatok hajlamosak azt hinni, hogy a Budapest tábla után csak mezőgazdasággal foglalkoznak az emberek.
Kezdetben egy biztosítótársaság és egy bank leveleinek gyártását koordináltuk, erőforrás nyújtó szervezetünk pedig a Magyar Posta levélgyártó üzeme volt. Két évig nagyon jól alakult az együttműködés, mindhárom fél megelégedettségére és probléma mentesen szolgáltuk ki az ügyfeleket, aztán adódott, hogy a Posta menedzsmentje utasításba adta e két ügyfelünk közvetlen megkeresését, ami jelentős bizonytalanságot vitt vállalkozásunkba. Döntési helyzetbe kerültünk, hogy végelszámolást kérünk és eltesszük egy szép emléknek a céget, vagy nem hagyjuk annyiban a dolgot és függetlenedünk. Utóbbit választottuk. Kevesebb, mint fél év alatt felépítettük a dunaújvárosi vasútállomás tőszomszédságában a piac akkor legmodernebb mailer üzemét. Összerezzent a piac, nem tudták, hogy mire vagyunk képesek, milyen erő van bennünk, mi váltunk bizonytalansági tényezővé a szemükben. Az elmúlt 4 év igazolta, hogy nem volt alaptalan a félelmük: mára a mailer szektor egyik meghatározó szereplőivé váltunk.

- Mit is csinál az, aki mailer?

- A főtevékenységünk az, hogy leveleket gyártunk. Tevékenységünk főbb pontjai, hogy a kapott nyers adatokból elkészítjük a nyomat képét, ezt hívjuk dokumentumkompozíciónak. Ebből áll elő a nyomtatófájl. A fájl tartalmazza a gyártáshoz és a termék életútjának nyomon követéséhez szükséges minden információt, ami jellemzően vonalkód formájában jelenik meg a lap szélén, ez vezérli a borítékológépet, ez adja meg a berendezésnek, hogy hány lapból áll az adott küldemény, és hol szükséges borítékváltás, hol következik az új ügyfél levele. A küldemény borítékolása és lezárása után pedig egységládákba pakoljuk azokat és elszállítjuk a Magyar Posta budaörsi Országos Logisztikai Központjába. A gyártási folyamat teljesen zárt, minden egyes küldemény életútját követjük, minden nyomat egyedi azonosítóval rendelkezik. Ezen tevékenység elvégzéséhez rendelkezünk minden jogosítvánnyal és ISO- akkreditációval is. Ügyfeleink küldeményei a legnagyobb biztonságban készülnek. Dolgozóink titoktartási nyilatkozat aláírása mellett, zárt láncú kamerás megfigyelő rendszerben és ujjlenyomatos beléptető rendszer alkalmazásával végzik munkájukat.

Néhány adat a léptékekről: Tavaly 51 millió nyomtatott oldallal 22 millió darab levelet állítottak elő 40 munkatársuk segítségével két műszakos munkarendben, amelyhez egy 1300 m²-es gyártócsarnok, 4 db ipari borítékológép, 8 db nagyteljesítményű nyomtató, 300 palettányi raktárhely, 7 fős informatikai csapat adja a támogatást. Kapacitásuk: 400.000 db borítékinzert és 1.200.000 nyomat/nap. Ezzel méretüket tekintve az 5. levelezést lebonyolító cég, olyan nagyok mögött, mint a Díjbeszedő Zrt., Magyar Posta vagy Állami Nyomda.

- Ez persze nem jelent semmit, számos tendert nyertünk már meg mindhárommal szemben, amire büszkék vagyunk. Méretbeli hátrányunkat jól kompenzálja az, hogy a piacon híresen precízen dolgozunk, amit vállalunk határidőben és minőségben, mindig leszállítjuk vevőinknek. Ezt nagyra értékelik vevőink, amit jól mutat az is, hogy ügyfélvesztésünk fennállásunk óta nem volt.
- Városi cégeknek is dolgoznak?
- A városban leginkább, csak mint munkaadó és adófizető vagyunk jelen, mert, mint említettem, vevőink bankok, biztosítók, alapítványok, közüzemi cégek, ahol egyszerre és egyidőben többezer levelet küldenek ki .Mindemellett több, mint 60 önkormányzat adóleveleit is mi gyártjuk, és ebbe Dunaújváros is belesik. Ez jó érzés, erős lokálpatriotizmus van bennem, és örömmel tölt el, hogy ily módon városunkat szolgáljuk. Az viszont már kevésbe, hogy a DVCSH és a Dunanett, mint két potenciális vevő esetében évek óta zárt ajtók fogadnak, pedig abszolút versenyképesek az áraink, és a szolgáltatásunk színvonala magasabb, mint a mostani beszállítóiké vagy inhouse megoldásuké.

Beszélgetünk a jövőről, a hogyan továbról Molnár Gergely elég pontos helyzetértékeléssel rendelkezik, hiszen nyilvánvaló a tendencia, egyre kevesebb a papír, egyre több a mail.
- Számos szakember álláspontját és sok tanulmányt elolvastam ezzel kapcsolatban, és azon a meggyőződésen vagyok, hogy még legalább 10 év, míg olyan mértékű lesz a papír alapú levelezés szűkülése, hogy ne érje meg ezt a profilt a jelenlegi erőforrások üzemeltetésével fenntartani. Végezetük csak annyit, hogy mi sem ülünk tétlenül. Az idei postaliberalizáció is számos lehetőséget tartogat egy olyan szereplőnek, aki évi 20 millió levél feladása felett diszponál, és néhány igen ígéretes szolgáltatással is elindulunk a nagyon közeli jövőben. El tudják képzelni például azt, hogy nem kell többé levelekkel sorban állni a postahivatalban? Hamarosan megmutatjuk, hogyan lehetséges ez…

Címkék: levélgyár, Miilpress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.