Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 11. 10:40, kedd | Helyi

Minőségi fagyi helyi vállalkozótól

Minőségi fagyi helyi vállalkozótól

A május 25-i nagyszabású grill-parti, a Parázs-Varázs idén is remek hangulatban telt a résztvevők körében. A szervezők a programok mellett meglepetésekkel is szolgáltak...

Így például, ingyen fagyizásra szóló jegyek vártak a gyerekekre, amelyeket Cserna Gábor polgármester osztott ki az ünnepség után. Egy felajánlásnak köszönhetően, mintegy 2800 gombóc jeges finomság találhatott gazdára.

De nem is akármilyen fagyira válthatták a jegyeket, igazi magyar kézműves fagylaltot ízlelhettek meg vele. Kíváncsiak voltunk, mitől is különleges, mitől egyedi a kézműves fagyi, amiről Sándor Pétert, a felajánló cég ügyvezetőjét kérdeztük.


- A kézműves fagylalt alapjaiban különbözik a többitől, ugyanis a készítésénél nem használunk szintetikus színezékeket vagy adalékanyagokat. Mindent természetes hozzávalókkal keverünk, így érjük el a finom ízeket, színeket. Nyáron elsősorban a gyümölcsös fagyik kerülnek előtérbe. Minden mozzanatot kézzel végzünk. Laktóz-, glutén-, és cukormentes fagyikat is készítünk, hogy az ezekre érzékenyeknek se kelljen lemondani a fagyizás öröméről, így ők is bátran fogyaszthatják a hűsítő finomságot a nagy melegben. A fagylalt alapot hideg eljárással készítjük, nem tartalmaz tojást, így a szalmonellával kapcsolatos problémáktól sem kell tartani. Minden szükséges alapanyagot Magyarországról szerzünk be. Hiszünk abban, hogy a magyar áru is megfelelő.

- Mióta foglalkoztok a kézműves fagylalttal és hol ízlelhetik meg ezeket a különlegességeket?
- Az üzemünk Dunaújvárosban van, a fagylaltkészítő mester pedig 2002 óta foglalkozik a finomságokkal. Vannak már egyedi receptjeink is, amit az évek során mi alakítottunk ki a vélemények alapján. A kész fagyikat 3 kilós tégelyekben tároljuk. Több helyre is beszállítjuk a termékeinket, így például a Klub Hotel Házi Sárkány Éttermébe. Nyáron a Fabó Éva Sportuszodában is kitelepülünk egy árusító faházzal, ahol igazi különlegességgel is találkozhatnak majd a vendégek. Nagyon sikeres az a szolgáltatásunk, amikor ballagásokra, esküvőkre, különféle családi-baráti rendezvényekre, kerti partikra kérés alapján kitelepülünk, és felszolgáljuk ott a fagylaltot. Az érdeklődők a www.fightfagyi.hu honlapon is tájékozódhatnak a kínálatunkról.


- Nagy örömmel fogadták a gyerekek az ingyenes fagyi-jegyeket a Családi Hétvége rendezvényén…
- Már tavaly is felajánlottunk fagylaltot a gyereknapra. Akkor a kétezer gombóc fagyi mintegy két óra alatt el is fogyott. Idén is szerettünk volna a gyerekek kedvében járni. A mostani rendezvényen a vállalkozói hozzájárulások mértékének megfelelően, így a CIB Bank támogatásával is, 450 ezer forint értékben ajánlottunk fel fagyit. Az időjárás nem volt éppen ideális a fagyizáshoz sem a Parázs-Varázs, sem a gyereknap programjain, ezért a szervezőkkel úgy döntöttünk, a gyerekek egészségét figyelembe véve, hogy a megmaradt jegyeket a szintén önkormányzat által szervezett augusztus 20-i rendezvényen is beválthatják a Szalki-szigeten. Erre a programra is szeretnénk újabb jegyeket, fagylaltot felajánlani.

Címkék: parázsvarázs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.