Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 08. 15:42, vasárnap | Helyi

Négyféle színezés

Négyféle színezés

Lakossági fórumot tartottak a Római városrész fejlesztéséről.

Nagy érdeklődést kísérte a Petőfi iskolában rendezett tájékoztatót, ahol kérdéseiket is feltehették a városrész fejlesztéséről, illetve kihirdették annak a szavazásnak az eredményét, amely a lakótömbök színéről kérdezte az érintetteket.
A voksolásra összesen 182-en adták le szavazatukat, abból 20 darab érvénytelen volt. Az eredmények tükrében, a Római Körúton lévő tömbök tarlószínűek, a Domanovszky tér tömbjei narancsszínűek lesznek. Szavazategyenlőség miatt, a Váci Mihály utcában 4 ház moha színű és 4 ház égkék színű lett volna. Azonban a fórumon részt vevők jelezték (Váci u. 7-12. sz. lakói a fórumon olyan jelentős számban képviseltették magukat, hogy a szavazati arányt megfordíthatták volna), hogy az égkék szín nem lenne ideális, ezért a DV N Zrt. a tervezők segítségét kérte az ügy megoldására. Így az a döntés született, hogy a Váci u. 1-6. sz. házai moha, míg a Váci u. 7-12. sz. tömbje mogyorószínű lesz.


Sági Péter, a projektet lebonyolító DV N Zrt. vezérigazgatója elmondta, a felújítás építési munkálatai várhatóan jövő év áprilisban kezdődhetnek el (miután kiválasztották a kivitelezőket), de még abban az évben el is készülnek vele. A projekthez kapcsoló úgynevezett soft-elemek (tájékoztatók, fórumok, képzések, foglalkoztatás, családsegítés, közösségi programok) megvalósítása már elkezdődött. Több civil szervezet adott be pályázatot különféle rendezvény megvalósítására, amelyek mind-mind a lakók életkörülményeiknek javulását hivatott szolgálni.
A fórumon felmerült kérdésként például az, hogy lesz-e belső felújítás, modernizálják-e a fűtést. Ebben a projektben kizárólag a lakótömbök külső (és a belső udvar) szigetelésére van lehetőség. Ez egy lezárult pályázat, amin változtatni már nincs mód, külön pályázatot kell találni a fűtés korszerűsítésére.
A Római városrészben fontos kérdés a parkolás helyzete is. Sajnos annyira be van építve a terület, hogy újakat nem lehet építeni. Korábban felmerült az is, ha egyirányúsítanák a Római városrészt, ez mintegy 25 százalékkal több parkolási lehetőség jelentett volna – ezzel kapcsolatban a fórumon jelen levő képviselő, Lőrinczi Konrád elmondta, már tartottak erről egy felmérés a lakók részéről, azonban ezt a lehetőséget leszavazták. Ám a Városháza tér felújítását célzó projekttel újabb parkolást szolgáló helyeket alakítanak ki például a két városrészt összekötő új Vasmű úton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.