Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 23. 09:20, szombat | Helyi

Elsőre vereség sikerült

Elsőre vereség sikerült

Nem a legjobban kezdte a Docler Cup küzdelmeit együttesünk.

Acélbikáink a francia Gap csapatával kezdték a küzdelmeket, s bár a harmadik harmadban még vezettek is, végül 5-2-es vereséget szenvedtek az összeszokottabb csapat benyomását keltő vendégektől.

A francia élvonalban szereplő, a nyáron alaposan megerősített Gap csapata ellen kezdte meg a Docler Cup küzdelmeit a DAB együttese. Együttesünkből ezúttal hiányzott a vállműtétjéből lábadozó, de vasárnap már valószínűleg játékra jelentkező Lukas Martinka, de rajta kívül mindenkire számíthatott Donald MacLean vezetőedző. Aki az első felvonásban azt láthatta, hogy együttese erejét jobbára a védekezés köti le, ami nem is volt meglepő, hiszen nagyon ritka az, ha egy csapat már az első edzőmeccsén brillírozik. Ezzel együtt szűk negyed órán keresztül Sevela tartotta nullán a franciákat, s bár a harmad hajrájában meg-megvillantak az Acélbikák is, gól egyik oldalon sem született.
A második felvonásban már aktívabb volt a DAB is, igaz ehhez kellett az is, hogy több alkalommal is emberfórba játsszanak Galaniszék. Ebben az időszakban már lényegesen több veszélyt jelentettek a mieink a Gap kapujára, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A hajrában beleerősítettek a vendégek is, de Sevela továbbra is jól állta a rohamokat, így az utolsó etapra maradt a döntés. A harmadik húsz perc viszont valóságos gólesőt hozott, de csak rövid ideig úgy, ahogy reméltük. A franciák már a második percben megszerezték a vezetést egy kontra után, ám erre Peterdi duplájával válaszolt a DAB, mely a 48. percben 2-1-re vezetett.
A vendégek azonban nagy hajrát nyitottak, s az utolsó tíz percben könyörtelenül kihasználták az Acélbikák védelmi megingásait. A 49. percben az olimpiát megjárt Golicic, majd nem sokkal később Pard és Perez is betalált Sevela ketrecébe (2-4). az utolsó percben kapusát lehozva próbált szépíteni együttesünk, ám ebből is a franciák jöttek ki jobban, akik egy üres kapura lőtt találattal végleg lezárták a meccset (2-5). A vereség ellenére voltak azért biztató momentumok, előjöttek a hibák is, de az biztos, hogy bőven van még fejlődési lehetősége Don MacLean együttesének.

Dab.Docler - Les Rapaces de Gap 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)

Dab.Docler: Sevela – Martine, Hüffner, Kiss Á., Galanisz, Azari – Mestyán, Pozsgai (1), Peterdi 2, Somogyi (1), Szappanos (1) – Hruby, Nagy R., Gröschl, Pavuk, Papp – Erdélyi, Dörök, Magosi, Léránt, Hardi R. Vezetőedző: Donald MacLean.

A nap másik mérkőzésén: Cracovia Kraków – Kallinge Ronneby IF 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)

Címkék: dab.docler, jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.