Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 04. 08:21, hétfő | Helyi
Forrás: Info Dunaújváros

Nem kell pláza, itt a Dózsa mozi!

Nem kell pláza, itt a Dózsa mozi!

Nem csalás, nem ámítás: valóban, amiről korábban írtunk, valóság lett. Hazánk egyik legkorszerűbb mozijává válik filmszínházunk.

S ennek az egyik legdöntőbb lépése már be is következik, február közepétől már szuperfilmeket nézhetnek a filmrajongók, egészen különlegesen jó minőségben, no és itt helyben.
A Dózsa Filmszínház városunk önkormányzatának hozzájárulásával juthat hozzá ahhoz a vetítőberendezéshez, amely révén a legjobb plázák mellé zárkózik fel képminőségben filmszínházunk.
Szalai Attila, a Dózsa Mozicentrum Kft. egyik tulajdonosa örömmel újságolja, hogy február elején megérkezik az új vetítőgép, s a hónap közepén esedékes sztárfilmeket már itt, helyben, kényelmesen, no és olcsóbban nézhetnek meg az érdeklődők. Így például a Die Hard V-t :


- Most tárgyalunk a forgalmazókkal, szeretnénk, ha az elmúlt időszak szuperprodukcióit újból levetíthetnénk, hogy ne maradjanak le ezekről sem a dunaújvárosiak.


Természetesen az új filmvetítő, amely már 4K minőségű képet biztosít ( 8,8 millió képpont, Szuper HD, egyszerűen zokog megalázottságában tőle a FullHD) , nem csupán a moziélményben jelent többet és jobbat, hanem sok más egyéb változással is jár.


- Új vetítési rend lesz, s teljesen új műsorstruktúrával. Terveink szerint egy bemutató időszakban több film, a lehető legtöbb előadáson lesz látható. A pontos sztruktúrát most alakítjuk ki.


- Mindez mennyivel drágábban?
- Csak kicsit emeljük a jegyárakat, csupán annyival, amennyivel a költségeink növekednek. Szeretnénk, ha megfizethető áron, premier időpontban, csúcsminőségben nézhetnének filmet a dunaújvárosiak és a környékbeliek.
Az üzemeltető nem csupán a városról, hanem a környékbeliekről is beszél, hiszen a pláza színvonalú (vagy jobb) filmvetítésnek „idegenforgalmi” vonzereje is lesz. Legközelebb ugyanis csak Székesfehérváron, Szekszárdon vagy Kecskeméten van hasonló minőségű vetítőhely. Tehát azok, akik nem akarnak addig utazni, azoknak itt van, itt lesz városunk. Egészen belelkesülünk: több ember, több vásárló, több fogyasztás, több pénz… De ne rohanjunk ezzel ennyire előre.
Természetesen az üzemeltetőknek további terveik is vannak. Még egy vetítőhely, új, korszerűbb vászon, számos egyéb program. Tény, ami tény, ha február közepe, akkor nem kell pláza, itt lesz a Dózsa moziban a Die Hard is.


Szeretnétek mozisztárok lenni?
Ehhez kapcsolódik a DMC, az Info Dunaújváros és a www.infodunaujvaros.hu közös játéka, amely révén akár egy egész osztály eljöhet a Die Hard V. vetítésére, s ti lehettek a mozi márciusi reklámarcai.
A feladat: Küldjetek be egy fotót, amin az osztályotok, vagy baráti körötök látható és a képen vagy feliratban vagy háttérben megjelenik a DMC. A képeket feltesszük a www.infodunaujvaros.hu verseny rovatába és a DMC Fb profiljára is, s gyűjtsétek rá minél több szavazatot. A legtöbb szavazatot kapó közösség és legötletesebb megoldást beküldők közül választják ki a mozicentrum vezetői a győzteseket. Beküldési határidő: február 12. cím: info@infodunaujvaros.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.