Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 27. 02:53, szerda | Helyi

Nemcsak a család, hanem a város hétvégéje

Nemcsak a család, hanem a város hétvégéje

A gyereknap hétvégéje háromnapos ünnep városunkban. Már pénteken délután kezdődik a buli, a szombat a grillpartié, s vasárnap az egész nap a gyermekekről, a gyermekekért szól.

Nem csupán a nevében Családi Hétvége a rendezvény, az egész család megtalálja magának a mulatságot. Egy rendezvény akkor jó, ha nem látszik a ráfordított munka és idő, mert minden a helyén van, minden működik. Néhány kulisszatitok megosztására kértük Mórocz Erikát, a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Non-Profit Kft. ügyvezetőjét.
- Mennyi idő kell egy ilyen rendezvény előkészítéséhez?
- Már tavaly ősszel el kezdtük az előkészületeket. Természetesen az események akkor gyorsulnak fel, amikor városunk közgyűlése jóváhagyja, hogy milyen nagy rendezvények lesznek a városban, s ezeknek mennyi a költségvetése, akkor sebességre kapcsolunk, meg kell szervezni, ki, mikor, mennyiért és hogyan lép majd fel. Milyen engedélyek, szerződések szükségesek…
- Ha már a pénzt említetted. Melyik a legdrágább tétel?
- Elsősorban az együttesek. Az összes költség felét a fellépő zenekarok, énekesek viszik el. Néhány százezer forinttól egészen a három millióig terjed a hazai sztárok fellépési gázsija. Mielőtt elszörnyülködnénk meg kell jegyeznem, hogy a playback, illetve a manapság divatos fél playback természetesen olcsóbb, mint egy teljes zenekar élőben. Egy Rúzsa Magdi vagy egy Magna Kum Laude koncert jóval millió felett van. És ugye, egy együttes, nem együttes egy ilyen háromnapos rendezvényen.


- A külföldi sztároknál olvassuk, hogy milyen bekészítést kérnek. Itt is vannak extra igények?
- A legtöbb esetben a szerződés részét képezi az, hogy az öltözőbe mit kérnek, milyen ételekkel, italokkal. Csak néha tapasztalunk irreális igényeket, amikor a pezsgők, sörök, tömények számát, márkáját, hőfokát is meg akarják szabni, de a legtöbbször meg tudjuk velük beszélni, hogy mi az a határ, amit mi, vendéglátásként biztosítani tudunk. Egy-egy szendvics, üdítő vagy sör azért természetes kell, hogy legyen.


Mennyi idő kell az előkészületekhez?
- Az önkormányzat által megbízott szervező bizottság rendszeres koordinálja és segíti a munkát. A bizottságban mindenkinek megvan benne a saját feladata. Szerencsére nem csupán a szervezők, hanem a végrehajtó-csapat is már gyakorlott és rutinos. Csak példaként: tudjuk, ki koordinálja a környékbeli településekről a grillezéshez a sörpadok összegyűjtését, s az is nyilvánvaló, hogy neki is kell majd mindenhová a megállapodásoknak megfelelő időben visszajuttatni. Megközelítőleg 50 ember végzi, szervezi, intézi a lebonyolítást. Sőt, nem elég előre elkészülni a három napra, hanem naponként újra kell szervezni, építeni a teret. Más vásárosok jönnek például a gyerek napra, mint a grill partira. Szombaton ott kell lenni az asztaloknak, a padoknak. Hajnalban mindezt össze kell szedni, el kell vinni, mert megérkeznek vasárnap az elvarázsoló ligetbe a játékok, az ugrálóvárak, hiszen következik a gyereknap. Nagyon sok cég, szervezet segít nekünk abban, hogy minden időre a helyén legyen. Igazi, nagy közös összefogás, együttműködés teszi lehetővé, hogy sok-sok ezer városlakónak és városon kívülinek pihenési és szórakozási lehetőséget biztosítsunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.