Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. November 13. 23:26, kedd | Helyi sport

Népszerű a tollaslabda

Népszerű a tollaslabda

2012.november 11-én vasárnap került megrendezésre az 5 Dunaújváros-kuoa Országos U13-U17 Tollaslabda ranglista verseny igazolt sportolók számára. A verseny rendezője a dunaújvárosi Danubius KSE. Rekord mennyiségű nevezési létszám érkeze

A 92 benevezett versenyző 14 klubból.A jó sportkapcsolatok eredményeképpen még Hajdúszoboszlóról és Nyíregyházáról is érkeztek játékosok. A verseny pikantériája, hogy a tervezett 4 tollaslabda pálya a Gárdonyi Iskolában kevésnek bizonyult, így a seregélyesi 7 pályás csarnokot bérelték ki vendégként, hogy a verseny 1 nap alatt időben sikeresen megtörténjen.

Mind az edzők, mind a játékosok csak dicsérőleg nyilatkoztak a lezajlott eseményről.A hazai Tollaslabda sportág sikere ez a rendkívül jó hangulatú és izgalmas dunaújvárosi klubot is népszerűsítő országos rendezvény.A dunaújvárosi színeket 6 játékos képviselte: Gashi Ardián és Pintér Gergő frissen leigazolt fiatal játékosként még a tapasztalatszerzés szándékával léptek pályára U13 fiú egyéniben és fiú párosban szerepeltek.Gashi Ardián már mérkőzést is tudott nyerni egy érdi játékos ellen.

Tóth Réka U13-as válogatott játékosunk hozta a tőle elvárható szép eredményt . U13 leány egyéniben megnyerve a csoport mérkőzéseket, a főtáblán a szegedi Kajtár Pannával játszott a dobogóra kerülésért.Magabiztos játékkal 21-10 és 21--11 arányban 2 szetben hozta a mérkőzést.A döntőbe jutásért a REAC-SISE nemzetközi színtű játékosától Sándorházi Vivientől kapott ki 22-20 és 21-14 arányban. ami rendkívül szép eredmény .U13 leánypárban szintén bronzérmes lett.A három U17-es indulónk Nemoda Zsuzsanna, Babos Gábor és Lehoczky Levente egyaránt 3 versenyszámban indultak: egyéni, egynemű páros és vegyes páros kategóriában.

Nemoda Zsuzsanna versenyről-versenyre jobban teljesít, de fejben még a kislánynak sokat kell fejlődnie. A tollaslabda egy rendkívül tartós figyelmet és gyors reagálást igénylő sportág.

Az edzésmunka mellett kudarctűrő-képesség, sikerorientáltság,pályastratégia,játéktaktika, ezek csak néhány szükséges tényező egy mérkőzés megnyeréséhez.Amíg maga a játékos is nem hiszi erős akarattal, hogy nyerhet, addig az edzői akarat kevés. Ezt Zsuzsannának is tudni a kell.

Babos Gábor és Lehoczky Levente fiú páros kategóriában kiválóan teljesített, mert bronzérmes helyezést értek el. A dobogóra kerülésért egy szintén kiegyensúlyozottan teljesítő Multi SE-Zrínyi SE fiúpárost Lakatos Leventés és Ludvig Szilárdot győzték le 2 szetben 21-18 és 21-19 arányban.A fiú egyéni teljesítményük is szép volt. U17-ben Levente 3 szetben kapott ki a REAC-SISÉ-s Szigetvári Mártontól. Babos Gábor, aki még U15-ös játékos a 8 közé jutásért a későbbi döntős Mihályi Leventétől kapott ki egy izgalmas mérkőzésen.Babos Gábort és Tóth Rékát a Magyar Tollaslabda Szövetség Kapitánya újból meghívta a válogatott keretbe, ami a hazai klub sikeres munkáját mutatja. Babos Gábor az, aki november 3.hétvégéjén Nemzetközi Csapatversenyen képviseli Magyarország újonc tollaslabda válogatottját.

Ebben a hónapban a dunaújvárosiak nem versenyeznek többet, megkezdik a téli alapozó munkát.

Ezúton köszönöm szépen még egyszer azt a segítséget, amit a megjelenéssel nyújtanak számunkra.

Üdvözlettel és tisztelettel:

Jakab János edző és Varga Gabriella elnök DanubiusKSE 06302364159

1.kép Tóth Réka és Babos Gábor vegyespárban

2.kép Tóth Réka átveszi egyéni érmét3

3.kép Nemoda Zsuzsanna egyénit játszik

4.kép Babos Gábor mérkőzése

5.kép Lehoczky-Babos fiúpáros

6.kép Lehoczky Levente játszik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak