Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Április 24. 12:15, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Nyolcvan kutyát tartottak összezsúfolva, a tulajdonost feljelentették

Nyolcvan kutyát tartottak összezsúfolva, a tulajdonost feljelentették

Összezsúfolva, piszokban tartottak nyolcvan kutyát egy fővárosi, XVIII. kerületi családi házban, a tulajdonos ellen állatkínzás miatt tettek feljelentést - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a családi házhoz lakossági bejelentésre mentek ki a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának dolgozói. A tulajdonos feltételezhetően évek óta szaporította az állatokat. A kistestű kutyák - csivavák, bolognese-ek, kopaszkutyák, beagle-ek, angol bulldogok - elhanyagoltan, piszokban, bűzben, összezsúfolva éltek - írták.
A pár hónapos kölyökkutyákat a sötét pincében tartották, az állatok többsége csapzott, ápolatlan volt, nem tudni, beoltották-e őket, és chipjük sem volt. Az ingatlanon az ellenőrök párnapos almokat, valamint egy szukát is találtak, friss hasi sebbel. A padláson három perzsa macskát tartott a tulajdonos.
A szakemberek állatkínzás alapos gyanúja miatt tettek feljelentést a rendőrségen. Az állatokat átmenetileg egy állatvédő szervezetnél helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.