Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 30. 02:29, péntek | Helyi

Orbán Viktor Dunaújvárosba jön

Orbán Viktor Dunaújvárosba jön

A város közeljövőjéről, új fejlesztési lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót, a helyi Fidesz elnökeként Cserna Gábor, polgármester.

A fő téma az volt, hogy az új uniós pályázati időszakban milyen fejlesztési elképzelései vannak városunknak. Cserna Gábor elmondta, hogy hamarosan nyilvánosságra kerülnek azok a keretösszegek, amelyek városunk rendelkezésére állnak.

Elmondta, hogy a kormány új tehetséggondozó programot indít, amelynek részletei hamarosan nyilvánosságra kerülnek, s kiemelte, hogy fokozottan hangsúlyt kap a rászoruló gyerekek segítése, így bővül a rászorultság alapján történő ingyenes étkeztetés lehetősége.

Elmondta azt is, hogy a szociális juttatások fajtái is gyarapodni fognak márciustól, s nem igaz az ellenzéknek ezzel ellentétes állítása. Megemlítette, hogy a lakáshitelesek segítésében is új elemek jelennek meg. Így többek között a munkáltatónak is lesz lehetősége a cafeteria keretei között besegíteni a törtesztő-részletekbe.

Eddigi elképzelések és egyeztetések alapján a város tervei között szerepel a Belváros felújításának folytatása, így a Vasmű úti résszel folytatódna a városközpont redberendbetétele. A Római városrészhez hasonló nagy "ráncfelvarrásra" lenne lehetőség a Dózsa II. városrészben. Gyakorlatilag ez a városrész az állapota és lakósűrűsége miatt is érdemessé vált a megújulásra.

A beruházások lehetőséget teremtenek a kis- és középvállalkozásoknak is.

Megemlítette, hogy a kórházi átalakításnál erősen fognak dr. Galambos Dénessel lobbizni azért, hogy kórházunk kiemelt szerepe megmaradjon. Nem presztízsről van szó, hanem arról, hogy felszereltségének és feladatkörének megfelelő maradjon az egészségügyi intézményünk súlya.

Ugyancsak Galambos képviselővel együtt lobbiznak a Dunaferr stabilitása érdekében, eddigi eredményeikről hamarosan sajtótájékoztatót tartanak.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a közeljövőben ellátogat a megyeszékhelyekre és a megyei jogú városokba,így városunkba is, ahol a városok vezetőivel egyezteti a település fejlesztési és fejlődési elképzeléseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.