Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Szeptember 19. 12:09, péntek | Helyi

Pénzt kapnak a dunaújvárosi nyugdíjasok

Pénzt kapnak a dunaújvárosi nyugdíjasok

A polgármester személyesen viszi a határozatokat a nyugdíjasok támogatásáról

Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztatót tartott a nyugdíjszerű ellátásban részesülő dunaújvárosi lakosok négy- és hatezer forint értékű támogatásáról.
- Dunaújvárosnak rendelete van a szociális ellátásokról, melynek része az egyszeri, egyösszegű támogatás nyugdíjasaink részére. Eddig már kétszer kaphatták meg az érintettek, karácsony és húsvét alkalmával. Most, a tanévkezdés alkalmával ismét folyósítjuk a támogatást, amit unokáikra, családjukra, magukra fordíthatnak - mondta a polgármester.
A támogatásról határozatokat hoznak, amelyeket tértivevényesen kell postázni. Ez biztosítja azt, hogy adómentes legyen a támogatás. Eddig nettó ötezer forintot folyósítottak, most a rendeletmódosítás értelmében, a mindenkori öregségi nyugdíjminimum ötszöröséig hatezer, ezen összeghatár felett pedig négyezer forint a támogatás.
Cserna Gábor elmondta, jónéhány határozatot személyesen is elvisz a nyugdíjasoknak.
- A határozatokat most kapják kézhez az érintettek. A pénzt körülbelül két hét múlva postai úton kapják meg a nyugdíjasok- ismertette a részleteket a polgármester.
A támogatás minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő, dunaújvárosi lakcímmel rendelkező polgár számára jár. A Nyugdíjfolyósítási Intézet júniusi adatai alapján 13.493 személy jogosult a támogatásra, de előfordulhat, hogy valaki időközben nyugdíjassá vált. Aki nem kapná meg az összeget, az a hivatal szociális osztályán érdeklődhet. Cserna Gábor elmondta, a kormány adósságkonszolidációjának köszönhetően lehetőség nyílt a költségvetésben a támogatás biztosítására, Így, a jövőben is biztosítanák ezt a fajta támogatást a nyugdíjasoknak.
A sajtótájékoztató végén, Cserna Gábor polgármester a médián keresztül is átadta meghívást minden dunaújvárosi polgár, és valamennyi érdeklődő részérefelé a szeptember 27-én megrendezésre kerülő, Szeretlek Magyarország elnevezésű programmal egybekötött főtéravató ünnepségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.