Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 03. 08:43, péntek | Helyi sport

Pető Réka Bohinjban, az utánpótlás Sukorón versenyez a hétvégén

Pető Réka Bohinjban, az utánpótlás Sukorón versenyez a hétvégén

Ezen a hétvégén kerül sor Bohinjban, Szlovéniában az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) által szervezett Maraton Európa-bajnokságra és Masters Európa Kupára.

Az EB-re utazó csapat tagja a dunaújvárosi ifjúsági kajakos, Pető Réka Dominika is, aki kajak egyesben vívta ki a részvétel jogát a maratonisták második legnagyobb nemzetközi versenyére. Réka ma (csütörtökön) utazott a helyszínre, hogy tavalyi - szintén egyesben kivívott - 5. helyezése után idén megmutassa: sokat fejlődött, számolni kell vele a hosszútávú versenyeken! Reméljük, hogy ez a végeredményben is megmutatkozik majd és sikerül Rékának elérnie célját, még előrébb végezni, mint tavaly.

A résztvevő nemzetekről, a későbbi eredményekről az Európa-bajnokság hivatalos honlapján tájékozódhatnak:
http://bohinj.si/euro2015/rezultati.php

Míg Réka Szlovéniában, addig az utánpótlás versenyzők Sukorón versenyeznek péntektől vasárnapig. Pénteken és szombaton a 14 éves és annál idősebb versenyzők állnak rajthoz 500 és 1000 méteren, vasárnap pedig már az összes korosztály "ringbe száll", ezen a napon 4000 méteres (13 évesek és annál idősebbek) és a 2000 méteres (9-12 évesek), valamint a váltószámokban avatnak majd Vidék Bajnokokat.

A versenyre 57 klubtól összesen 3047 nevezés érkezett és természetesen a Dunaferr SE kajak-kenusai is képviseltetik majd magukat a megmérettetésen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.