Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Március 04. 12:58, szerda | Sport
Forrás: MTI

Rio 2016 - Olimpiai aranyról álmodik Amorim

Rio 2016 - Olimpiai aranyról álmodik Amorim

Eduarda "Duda" Amorim, a Győr brazil sztárjátékosa arról álmodik, hogy aranyérmes lesz hazája női kézilabda-válogatottjával a jövő évi riói olimpián.

A novemberi súlyos térdsérüléséből lábadozó átlövő a játékok honlapjának nyilatkozva elmondta, világbajnokként sem lesz könnyű dolguk, mert sok erős ellenféllel találkoznak majd, de képesnek tartja együttesét a sikerre. Legnagyobb riválisuknak az Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bajnok norvég válogatottat tartja, amely "mind fizikailag, mind mentálisan nagyon erős".
Az átlövő kitért rá, hogy saját, lelkes közönségük sokat jelenthet a szoros olimpiai meccseken.
"Duda" szeretne minél előbb visszatérni a pályára - erre a nyár után kerülhet sor leghamarabb -, és a decemberi, dániai vb-n érmet remél.
"Úgy gondolom, jó úton járunk. Ha ezt a vb-t is megnyernénk, az nagy önbizalmat adna az olimpiára" - fogalmazott Amorim, akit 2014-ben a nemzetközi szövetség az év női kézilabdázójának választott a szurkolók szavazatai alapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.