Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 31. 22:26, vasárnap | Helyi

Siker a Sanok ellen

Siker a Sanok ellen

Magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott csapatunk a lengyel bajnok ellen a két gárda edzőmérkőzésén.

Együttesünk a második harmadban döntötte el a mérkőzést, de a harmadik felvonásban is jobb volt ellenfelénél, s megérdemelten nyerte a találkozót.

A Pötyén pénteki vendégjátéka után ma este újabb hazai edzőmeccs várt hokisainkra, akik ezúttal a lengyel bajnok Sanok ellen korcsolyáztak jégre. Acélbikáink ismét valamelyest átvariált sorokkal kezdték a találkozót, méghozzá meglehetősen nagy elánnal, de ahogy a vendégek is felpörögtek, kiegyenlítetté vált a játék. Helyzetek adódtak mindkét oldalon, s a nagyobb lehetőségek a mieink előtt adódtak, de Somogyi előbb a kapuvasat forgácsolta, majd Azari és Galanisz lövésénél kellett védenie a vendégek hálóőrének. A játékrész derekán kétszer is emberelőnybe kerültek a lengyelek, de a dunaújvárosi védelem és Kalnins kapus jól állt a lábán, így pár távoli lövésen kívül nem nagyon tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat. A hajrában újabb két DAB-kiállítás borzolta a hazai drukkerek kedélyeit, de a második harmadra is áthúzódó fórból nem tudott gólt szerezni ellenfelünk.
A térfélcserét követően sajnos korán gólra váltotta előnyét a lengyel bajnok, mely Vozdecky közeli lövésével szerezte meg a vezetést (0-1). Nem sokáig voltak azonban előnyben a vendégek, hiszen a fiatal Szepessy Máté passzát Martine vágta nagy erővel a bal felsőbe (1-1). Az egyenlítést követően viszont fölénybe került a Sanok, de Kalnins két alkalommal is nagyot védett, majd feljött a DAB is sőt, Martinka kettős emberfórban szerzett találatával a vezetést is megszerezte (2-1). A gól után a tavaly még Miskolcon játszó Knox "pillanatai" következtek, aki előbb kettő, majd öt perces kiállítást harcolt, s bár az elsőből még nem találtak be az Acélbikák, a másodikból Somogyi lőtt hatalmas gólt a vas alá, megduplázva ezzel a mieink előnyét (3-1).
A harmadik húsz percet még emberelőnyben kezdték a mieink, s hamar meg is szerezték negyedik góljukat, méghozzá Pozsgai Tamás révén, aki Kiss Ákos kapu mögül visszatett korongját lőtte éles szögből a hálóba (4-1). Továbbra is támadásban maradt a DAB, s a játékrész derekán végleg eldöntötte a mérkőzést: Gröschl visszatett korongjára Somogyi érkezett, s bár első lövését még védte Pitton, az ismétlésnél már nem volt esélye (5-1). A hazai drukkerek jó kedvét Danton csillapította az 54. percben, miután egy hazai korongvesztés után közelről lőtt Kalnins mellett a kapuba, de a hátralévő hat percet már simán lehozta együttesünk, mely a Pöstyén elleni 2-5 után egy 5-2-es győzelemmel folytatta felkészülését.

Dab.Docler – HK Sanok 5-2 (0-0, 3-1, 2-1)

Dab.Docler: Kalnins, Martine 1, Hüffner, Azari (2), Galanisz (1), Kiss Á. (2), Martinka 1, Pozsgai 1, Peterdi, Pavuk, Papp, Hruby, Mestyán, Szappanos, Somogyi 2, Gröschl (1), Nagy, Erdélyi, Szepessy B., Szepessy M. (1). Vezetőedző: Donald MacLean.

Címkék: Dab Docler

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.