Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 23. 17:02, szerda | Helyi

Siófok után- Kisvárda előtt

Siófok után- Kisvárda előtt

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. április 23-án sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Siófok elleni mérkőzés értékelése, valamint a Kisvárda elleni találkozóra történő felkészülés volt.

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Egejuru Godslove és Petneházi Márk játékosok hogyan értékelik a legutóbbi, Siófok elleni mérkőzést.


Dobos Barna: - Először is szeretném megköszönni azoknak a szurkolóinknak, kiemelten a Red Allert-nek, hogy elkísértek bennünket Siófokra, és végig buzdították a csapatunkat. Egy olyan hangulatú idegenbeli mérkőzést játszhattunk, mintha hazai pályán lettünk volna. Végig rendkívüli szurkolással segítettek minket. Azt szeretném, ha minél többen csatlakoznának azokhoz, akik hangosan bíztatják a csapatot, mert az nagyon-nagy segítséget jelent számunkra. A mérkőzésről annyit tudok mondani, hogy jó teljesítményt nyújtottunk, a minimális célunkat, vagyis azt, hogy megőrizzük négypontos előnyünket a Siófokkal szemben, teljesítettük. Ez a feljutás szempontjából volt fontos. A második félidőben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, itt felénk eldőlhetett volna a mérkőzés, de sajnos nem sikerült azokat értékesítenünk. A találkozó hajrájában egy rossz szituáció után sajnos kiállították kapusunkat, Milinte Árpit, és ezt követően arra maradt erőnk és tudásunk, hogy megőrizzük a 0-0-s döntetlent.
Petneházi Márk: - Voltak lehetőségeim pontrúgásból és akcióból is, főleg a második félidő azon periódusában, amikor jól játszott a csapat. Ekkor vezettünk jó pár olyan szép támadást, amiből gólt szerezhettünk volna, de ez sajnos nem sikerült. Az emberhátrányt követően már nehéz volt, hiszen a védekezésre fektettük a hangsúlyt, bár a hazaiaknak igazából nem voltak veszélyes akciói. Ívelgetésekkel próbálkoztak, de azok nem okoztak gondot. Győzni szerettünk volna, de döntetlen lett a vége. Ez sem jelent számunkra problémát, hiszen megőriztük négypontos vezetésünket a Siófok előtt.
Egejuru Godslove: - A második félidőben nagyon jól játszottunk, több helyzetet is sikerült kialakítanunk, csak sajnos nem tudtuk belőni azokat. Az utolsó passzok hiányoztak. Bátrabban kell ezeket a lehetőségeket befejeznünk, jobban kell koncentrálnunk ilyen szituációkban. A kiállítást követően nagyon nehéz volt, a végére el is fáradtunk. Az viszont jó, hogy megmaradt a négypontos előnyünk.

- Két kiállítás is történt. Ezt hogyan láttad, hogyan értékeled, és mit mondtál a játékosoknak, Milinte Árpinak, és Sárközi Norbertnek? Meddig nem számíthatsz rájuk?

Dobos Barna: - A mai napon tudjuk kiértékelni a mérkőzést, mert tegnap Pro Licensz-es előadáson voltam. Milinte Árpi kiállítása úgy történt, hogy a mérkőzésen végig jól játszó Kocsis Gábor sajnos röviden tette haza a labdát, amelyre rácsapott a hazaiak csatára, és a kapujából kifutó, a labdát ellőni szándékozó kapusunk mellet el tudta tolni azt, aki sajnos az ő lábát találta el. Végül jól kerekedtük ki ebből, hiszen nem kaptunk gólt. Sárközi Norbert esetében - aki sorozatos szabálytalanságok miatt a mérkőzés elején már kapott egy sárga lapot – az történt, hogy az utolsó percben a siófoki szabadrúgáshoz lekészített labdát gurította odébb, így megkapta a második sárgát, és a piros lapot. Rá sem lehetek teljesen mérges, hiszen az eddigi találkozókon jól teljesített, de arra azonban fel kell hívnom a figyelmét, nem csak neki, hanem mindem játékosomnak, hogy nem szabad felesleges szabálytalanságokat elkövetniük. Az ilyen szituációkat is másként kell megoldani, mondjuk úgy, hogy közel állunk a szabadrúgást megelőzően a letett labdához. A játékvezetők felfogása is érdekes, hiszen hasonló eset, például Gyirmóton történt velünk, amikor a hazaiak vitték legalább öt méterrel előrébb azt a szabadrúgást, amelyből végül gólt kaptunk, és ott még szóbeli figyelmeztetés sem történt. Ezeket a helyzeteket a jó lenne, hogy ha a játékvezetők is pontosabban ítélnék meg, illetve figyelnének arra, hogy a szabadrúgást elvégző játékos mennyire tologatja előrébb a labdát. Az eltiltásokat még nem tudjuk, de Sárközi egy, míg Milinte várhatóan két mérkőzésről fog hiányozni. Ezt hivatalosan ma, vagy holnap fogjuk megtudni.

A Kisvárda ellen


2014. április 26-án, szombaton 1700-kor a DPASE hazai pályán, a Kisvárda ellen folytatja az NBII-es küzdelmet. Az előző bajnoki fordulóban szinte lemásolták a csapatok egymás eredményét, hiszen míg mi Siófokon, addig a Kisvárda hazai pályán, az Ajka ellen játszott gólnélküli döntetlent. Az NBII-ben eddig megszerzett pontokat összehasonlítva azt láthatjuk, hogy nekünk jelen pillanatban hússzal van több. A lőtt gólok számában nincs jelentős különbség, hiszen a DPASE 36-szor, míg a Kisvárda 34-szer talált be ellenfelei kapujába. A mi védelmünk azonban sokkal stabilabbnak tűnik, hiszen 14 góllal kaptunk kevesebbet ellenfelünknél. A két csapat az őszi szezon 10. fordulójában találkozott egymással, ahol 1-1-es döntetlen született. A tavaszi fordulókban a Dunaújváros háromszor nyert, háromszor játszott döntetlent, és kétszer szenvedett vereséget, ezzel 12 pontot szerzett. A Kisvárda kétszer győzött, négyszer játszott döntetlent, és kétszer kapott ki, ezzel 10 pontot gyűjtött.

Dobos Barna: - A feljutás szempontjából nagyon fontos forduló előtt állunk, hiszen négy pont az előnyünk, így ha a feljutást nézzük, akkor nyernünk kell. Ez azonban ebben az egycsoportos NBII-ben nagyon nehéz, ezt mutatják az elmúlt hetek eredményei is. Ez nemcsak ránk, hanem a teljes mezőnyre igaz. Nincs könnyű feladat, így a Kisvárda elleni találkozó sem az, hiszen ők szeretnének bennmaradni a másodosztályban, ezért ennek érdekében mindent el fognak követni nálunk is azért, hogy pontot, vagy pontokat szerezzenek. A felkészülésünk alatt mindig feltérképezzük ellenfeleinket, így a mostanit is, e mellet folyamatos az általános felkészülésünk. Azt azonban elmondhatom, hogy az szerint, hogy mit láttunk erősségnek, vagy gyengeségnek ellenfelünknél, annak megfelelően próbáljuk az edzéseinket felépíteni.
Petneházi Márk: - Az biztos, hogy egy kellemetlen ellenfél ellen fogunk játszani, de az is biztos, hogy nyerni akarunk, és bízom benne, hogy nyerni is fogunk. Sok minden eldőlhet ebben a fordulóban. A Siófok számára is fontos mérkőzés lesz, akik Békéscsabára utaznak. Nagyon kellenének a Kisvárda zárt védekezése ellen az átlövéseink, tőlem is több kell, mint eddig volt. Azokat a szituációkat próbálnunk kell erőltetni, amikor lövőhelyzetbe tudunk kerülni. Az már szokásosnak mondható, hogy minden hétvégének úgy megyünk neki, hogy az ellenfél védekezésre rendezkedik be. Nem egyszerű feltörnünk ezt, de megpróbáljuk ennek az ellenszerét megtalálni.
Egejuru Godslove: - Tavaly 1-1-et játszottunk idegenben, ami nagyon nehéz meccs volt. Keményen védekezett a Kisvárda, csúsztak-másztak minden labdáért, és veszélyes kontrákat vezettek. Erre készülünk most is. A hazai pályán mindenképpen győzelemre törekszünk. Az a combsérülésem, ami a Siófok elleni találkozó előtt volt, szerencsére elmúlt, így majdnem száz százalékos állapotban érzem magam.
Dobos Barna: - A feljutás szempontjából a Gyirmótot sem szabad kihagynunk, akik remek tavaszi teljesítményt mutattak. Ők Nyíregyházára utaznak, ahol pénteken játszanak majd TV-s meccset, így mi a végeredmény tudatában lépünk majd itthon pályára. Ami a legfontosabb feladat, hogy gólt szerezzünk, hiszen ez legutóbb sem sikerült. Voltak lehetőségeink, de ezekből többet szeretnénk kihozni. Remélem, felszakad bennünk az a gát, amely eddig megakadályozott minket a gólszerzésben.

- Milinte Árpira és Sárközi Norbertre nem számíthatsz a piros lapok miatt. Ez milyen változtatásokat jelent majd a kezdőcsapat felállásában, és kik fogják őket helyettesíteni?

Dobos Barna: - Van egy keretünk, melyben sajnos többen sérültek is, de a keret többi tagja is meg fogja tudni oldani a feladatát, reméljük ugyanolyan, vagy akár jobb szinten is, mint a hiányzóink. Azt, hogy név szerint kik lesznek azok, akik pályára lépnek az eltiltottak helyett, még nem tudom megmondani. Az is a héten fog eldőlni, hogy két kapusunk közül ki fog kezdeni.

A Kisvárda elleni összecsapásra április 26-án, szombaton 17 órakor kerül sor, melyre ismét várjuk a hazai közönséget. Hajrá Dunaújváros PASE!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.